Lake Taupo
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Mooi
10,0 Bereikbaarheid
10,0 Wildlife

Lake Taupo

door Getaway Travel

In 181 na Christus vond de allergrootste vulkaanuitbarsting ooit in de geschiedenis plaats. En wel midden op het Noordereiland waar op dat moment gelukkig nog geen mensen woonden. Hierdoor ontstond het grootste meer van heel Nieuw-Zeeland: Lake Taupo. Deze ondergelopen krater bevat helder water en wordt omgeven door witte puimstenen stranden en beschutte rotsige inhammen.

Visparadijs

Het is hier ongelooflijk mooi, mede door het uitzicht op de vulkanen van Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe en de met sneeuw bedekte Mount Ruapehu. Lake Taupo en de omliggende meren worden gevoed door verschillende rivieren en er leven veel gigantische forellen waardoor het voor visliefhebbers een paradijs is.

Vooral tussen mei en oktober kun je hier goed hengelen. Haal wel van tevoren in Taupo een visvergunning. Lake Taupo heeft veel attracties waardoor het er steeds drukker wordt. Er is dan ook een ruime keus uit accommodatie, restaurants en winkels.

Koud of warm?

Je kunt in Lake Taupo heerlijk zwemmen, al is het heldere water behoorlijk koud. Het beste kun je dan naar Acacia Bay gaan, waar een rustig strand is. Hier borrelen de Waipahihi-warmwaterbronnen waardoor het water er wat warmer is.

Verder kun je in het meer ook waterskiën, surfen, paragliden en worden er rafttochten richting de rivieren Tongariro en Rangtaiki georganiseerd.

Drift Diving

Erg leuk is drift diving: je laat je meesleuren met de stroming van de Waikato rivier en drijf je mee met scholen forel. Rond het meer kun je bungee jumpen - de populairste spot van het Noordereiland vanwege het fantastische uitzicht - skydiven, paardrijden, fietsen, wandelen en jawel, paintballen.

Een andere gekke attractie die je in de bossen ten noorden van Lake Taupo kunt doen, is Rock 'n Ropes. Laat je oer-Tarzan- of Janegevoel opborrelen en vlieg aan lianen door het bos!

Meer informatie over alle activiteiten en accommodatie in en rond Lake Taupo kun je krijgen bij het Taupo Visitor Information Centre aan Tongariro Street in het centrum van Taupo. Lake Taupo ligt aan Highway 1.

Like deze pagina

Reizen Lake Taupo

Meer Lake Taupo

Reviews Lake Taupo

Lake Taupo (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jeffrey Rozema op 04 december 2016

De natuur is wonderbaarlijk mooi. Er is 1 mooie waterval genaamd HukaFalls. Het is echt de moeite waard om dat te bezoeken. Er is een luchthaventje in de buurt met dagelijkse vluchten van en naar Auckland en Wellington.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Lake Taupo

  • aardige locals

Minpunten Lake Taupo

  • Duur
Ultieme tip: Neem een Reisstekker mee en bezoek de Huka Falls
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors