Waitomo Caves

Waitomo Caves

door Getaway Travel

Waitomo betekent letterlijk in de Maori-taal: water dat door een hol stroomt. De Waitomo Caves vormen een een gigantisch grottenstelsel waarvan een groot deel nog niet eens is ontdekt. Al wel gevonden zijn de Ruakuri- en Awanui-grotten en de werkelijk prachtige - en meest bekende - Glowworm Cave. Deze zijn allemaal voor het publiek opengesteld en je gaat er tijdens een tour met bootjes langs allerlei stalactieten en stalagmieten.

Glowworm Cave

Houd er rekening mee dat er in december en januari rijen voor deze tochten staan, maar sla de Glowworm Cave hierdoor niet over! Moeder Natuur heeft hier ontzettend haar best gedaan er iets moois van te maken.

ZELF NAAR Waitomo Caves?

Bekijk alle 10 reizen naar Waitomo Caves

Miljoenen gloeiwormen bedekken het plafond van deze grot en het lijkt net alsof de Melkweg uit de hemel is gedonderd en zich heeft vastgeplakt aan deze grot. Neem wel een warme trui mee want onder de grond is het behoorlijk koud.

Adventure sports

De Waitomo Caves zijn niet alleen om rustig vanuit een bootje te bekijken; hier hebben de Kiwi's ook weer een aantal waanzinnige adventure sports bedacht. Wat dacht je van black-water raften? Liggend in een luchtband laat je je meedrijven met de stroom van de ondergrondse rivier van de Ruakuri Cave. Je gaat door allerlei donkere gangen, smalle doorgangetjes en watervallen en je komt door een tunnel met gloeiwormen!

Abseilen

Je kunt het nog uitdagender maken door de tocht te doen waarmee je ook gaat abseilen, klimmen en door nog meer gangen gaat. In de Lost World Cave is er de mogelijkheid om van honderd meter te abseilen. Dit is echt van de gaafste dingen om te doen in Nieuw-Zeeland! En je hoeft er niet eens veel ervaring voor te hebben.

De Waitomo Caves liggen 2,5 uur rijden ten zuiden van Auckland en twee uur ten westen van Rotorua. Vanaf de Stuart Highway is het acht kilometer naar het westen aan de Waitomo Caves Road.

Reizen Waitomo Caves

Meer Waitomo Caves

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors