Top 5 camperroutes over het Noordereiland

Top 5 camperroutes over het Noordereiland

door Yldau Otter

Je stapt in je camper en rijdt door een landschap van blauwgroene gletsjers, uitgestrekte zandstranden, hoge bergen en ruige vulkanen. De volgende ochtend word je wakker met een uitzicht over het blauwe Lake Taupo. Tijd voor een nieuwe stop op het Noordereiland!

Nieuw-Zeeland is met zijn afwisselende natuur en goede wegen het perfecte land voor een camperreis. Stap achter het stuur en waag je tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland op een van deze mooiste camperroutes over het Noordereiland.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

1. Thermal Explorer Highway 

Je rijdt langs kristalheldere meren, borrelende modderpoelen en spuitende gletsjers. Onderweg kom je tot rust in een van de natuurlijke warmwaterbronnen. Wanneer je de weg vervolgt, komt de geur van zwavel en fruitige wijnen je tegemoet. De Thermal Explorer Highway prikkelt al je zintuigen!

Deze camperroute begeleidt je dwars door Central North Island, van Auckland naar Napier. Onderweg maak je een stop bij het helderblauwe Lake Taupo, de betoverende Waitomo Caves en het vulkanische Rotorua. Na maar liefst 457 kilometer eindig je je rondreis met een welverdiend wijntje in de wijngaarden van Napier.

2. Marine Drive Tour

Op zoek naar een leuke dagtrip over vanuit Wellington? Rijd de dertig kilometerlange Marine Drive Tour

Deze route brengt je van in Wellington naar het ‘Hollywood’ van Nieuw-Zeeland: Wellywood. Hier duik je in de wereld van The Lord of the Rings en The Hobbit. Vervolgens reis je door naar Breaker Bay, waar dwergpinguïns zomaar de weg oversteken. Even verderop vind je Lyall Parade Beach, waar je nog een laatste golfje pakt, voordat deze route er alweer op zit. 

3. Forgotten World Highway 

Stap terug in de tijd met een reis over het oudste erfgoedspoor van Nieuw-Zeeland. De afgelegen en mysterieuze Forgotten World Highway, ook wel bekend als de State Highway 43, neemt je mee door smalle tunnels langs een dichtbegroeid oerwoud. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze route door velen vergeten en heb je deze weg daarom vrijwel voor jezelf. 

De Forgotten World Highway neemt je in 148 kilometer mee van het Taumarunui naar Stratford. Maak onderweg een stop bij de onafhankelijke republiek Whangamomona voor een hele bijzondere stempel op je paspoort. 

Let op: deze route is dankzij de smalle stukken en scherpe bochten niet aan te raden met een grote camper. 

4. Highway 309 

Slingerend van bocht naar bocht rijd je door het Nieuw-Zeelandse platteland. Men zegt dat er wel 309 bochten op deze weg liggen en dat deze route daarnaar is vernoemd. Een andere theorie beweert dat rijtuigen met paarden er vroeger 309 minuten over deden om deze route af te leggen. 

De Highway 309 neemt je in 22 kilometer mee van het pittoreske stadje Whitianga naar het kustplaatsje Coromandel. Onderweg bekijk je de beroemde Cathedral Cove en maak je een duik bij de Waiau Falls. Ook maak je een klim naar de top van de Castle Rock en breng je een bezoek aan het Coromandel Peninsula

5. Whanganui River Road 

Wil jij kennis maken met de Maori-cultuur tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland? De Whanganui River Road begeleidt je langs een reeks oude Maori-dorpen, die al ruim achthonderd jaar in dit gebied wonen. 

De Whanganui River Road begint in het stadje Whanganui. Vanaf hier slingert de weg zo’n tachtig kilometer langs de gelijknamige rivier. Langs deze rivier kom je verschillende Maori-nederzettingen tegen zoals Parikino, Atene, Koriniti, Matahiwi en Ranana. Je eindigt je reis met een wandeling of kanotocht door de wildernis van het Whanganui National Park

Wil jij deze een van deze camperroutes afleggen? Vind hier jouw ideale rondreis door Nieuw-Zeeland.  

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors