Marine Drive Tour

Marine Drive Tour

door Willeke van Doorn

Duik tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland in de wereld van Lord of the Rings in Wellywood. Spot dwergpinguïns bij Breaker Bay, bedwing al surfend de golven van Lyall Parade Beach en rijd over de Happy Valley Road. Je doet dat alles tijdens de Marine Drive Tour.

Met zoveel bezienswaardigheden verwacht je dat de Marine Drive Tour op zijn minst een paar honderd kilometer lang is. Niets is minder waar. Deze route strekt zich uit over slechts dertig kilometer en neemt je mee langs een handjevol baaien en buitenwijken in het oosten van Wellington. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is het begin- én eindpunt van de route.

ZELF NAAR Wellington Region?

Bekijk alle 42 reizen naar Wellington Region

Bezienswaardigheden aan de Marine Drive Tour

Verlaat het centrum van Wellington en rijd naar de buitenwijk Oriental Bay, het startpunt van de Marine Drive Tour. Statige Victoriaanse villa's, hippe café's en restaurants sieren de boulevard aan deze baai. Een smalle strook wit strand vormt Oriental Bay Beach, één van Wellingtons mooiste stranden.

Via de Evans Bay Parade rijd je verder langs Evans Bay waar veel zeilboten in het glinsterende water dobberen. Hierna volgen nog enkele kleine pittoreske baaien zoals Scorching Bay. Dit is een goede plek om even de benen te strekken en een hapje te eten.

Hierna staat een bezoek aan Wellywood op het programma. Het schiereiland Miramar vormt het hart van de filmindustrie van Nieuw-Zeeland. In het museum Weta Cave maak je kennis met het Oscar-winnende bedrijf dat de special effects verzorgde voor onder meer The Lord of the Rings en The Hobbit.

Next stop is Breaker Bay. Kijk uit, want dwergpinguïns steken zo voor je auto de weg over. Even verderop tref je Lyall Parade Beach, de beste plek om te surfen in Wellington. Bovendien kun je hier op een heldere dag de besneeuwde bergtoppen van het Zuidereiland zien. Een paar kilometer verder eindigt de Marine Drive Tour bij Owhiro Bay.

Beste reistijd voor de Marine Drive Tour

De zomer is de beste reistijd de Marine Drive Tour. De warme temperaturen lenen zich goed voor een roadtrip. In de winter is het koud en waait 't hard -de stad wordt niet voor niets Windy Wellington genoemd - waardoor je liever binnen blijft.

Dankzij haar lengte van slechts dertig kilometer hoef je voor deze kustroute land niet meer dan een (halve) dag uit te trekken.

Routebeschrijving

Deze korte roadtrip start in Oriental Bay, net buiten het centrum van Wellington. Via de Evans Bay, de Scorching Bay, de Worser Bay en de Breaker Bay rijd je naar Owhiro Bay. Hier eindigt de Marine Drive Tour.

Via de Happy Valley Road rijd je aan het einde van de route terug Wellington in. Tip: Loop voordat je terugkeert naar de stad de vier kilometer lange Red Rocks Coastal Walk. Deze route voert je langs de vulkanische kust van Owhiro Bay naar de Red Rocks en Sinclair Head waar een zeehondenkolonie te zien is.

Wil jij ook naar Wellington tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland? Bekijk hier de aanbiedingen van diverse reisorganisaties!

Fotocredits: Simeon W | aschaf

Reizen Wellington Region

Meer Marine Drive Tour

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors