Wellywood

Wellywood

door Getaway Travel

Hollywood, Bollywood, Hong Kollywood...en Wellywood? Jawel, ook Nieuw-Zeeland heeft zijn eigen filmindustrie. Deze is gesitueerd in Wellington en dan kan de naam Wellywood natuurlijk niet uitblijven. Hier worden miljoenenproducties gedraaid met als bekendste voorbeeld The Lord of the Rings-trilogie van regisseur Peter Jackson.

Dankzij hem en zijn WETA production studios met orks, hobbits en Gollem, kent Wellington een internationaal vermaarde filmindustrie. Er zijn gigantische opname- en animatiestudio's die garant staan voor prachtige effecten, met de laatste technische filmsnufjes.

ZELF NAAR Wellington (Nieuw-Zeeland)?

Bekijk alle 42 reizen naar Wellington (Nieuw-Zeeland)

Familie-uitje

Hollywood maakt vaak gebruik van Wellywood en er zijn dan ook vele grote films opgenomen. Bijvoorbeeld de nieuwste King Kong, The Last Samurai en The Chronicles of Narnia zijn hier geproduceerd.

Ook The Hobbit is hier gemaakt. Regisseur Peter Jackson zet Wellywood graag af tegen het grote Hollywood: 'In Hollywood overheerst cynisme. In Nieuw-Zeeland is iedereen nog opgewonden die mee mag werken aan een film. Acteurs voelen dat. The Lord of the Rings was geen werk, het was een familie-uitje van vijftien maanden.' In Wellington kun je verschillende tours doen waarmee je locaties ziet van dit 'familie-uitje van vijftien maanden' maar ook andere films komen aan bod.

Reizen Wellington (Nieuw-Zeeland)

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors