Queens Wharf, Days Bay en Matiu-Somes Island

Queens Wharf, Days Bay en Matiu-Somes Island

door Getaway Travel

Een van de mooiste plekken in de stad is Queens Wharf, gelegen aan de haven van Wellington. De vele winkels, restaurants, cafés en het geweldige uitzicht over de haven maken deze plek favoriet bij de inwoners. Kantoorpersoneel komt hier vaak lunchen of na werk wat drinken met collega's.

Days Bay en Matiu-Somes

Vanuit Queens Wharf vertrekken ook de ferry's naar Days Bay en het Matiu-Somes Island. Op Days Bay kun je kanoën langs mooie stranden of een bezoek brengen aan de nederzetting in Eastbourne op tien minuten loopafstand met leuke cafés en goede picknick-spots.

ZELF NAAR Wellington (Nieuw-Zeeland)?

Bekijk alle 42 reizen naar Wellington (Nieuw-Zeeland)

Het eiland Matiu-Somes was zo'n honderd jaar geleden een plaats waar dieren vanuit de hele wereld in quarantaine werden gehouden totdat bleek dat ze in goede staat van gezondheid verkeerden. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd Matiu-Somes gebruikt als militaire basis en was er een krijgsgevangenschap.

Toevluchtsoord

Tegenwoordig is het eiland een rustig toevluchtsoord voor zowel dieren als toeristen. Duizenden vrijwilligers hebben in 1981 keihard gewerkt om het eiland zijn originele natuur terug te geven. Kruiden werden gezaaid, bomen werden geplant en tegenwoordig vind je er een vegetatie aan inheemse bossen met mooie wandelroutes.

Queens Wharf ligt aan de haven van Wellington aan de Jervois Quay.

Reizen Wellington (Nieuw-Zeeland)

Foto's & video's Queens Wharf, Days Bay en Matiu-Somes Island

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors