Museum of New Zealand Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!
-
- Algemene ervaring
- Interessant
- Prijs-kwaliteit

Museum of New Zealand

door Getaway Travel

Het Museum of New Zealand, oftewel Te Papa Tongarewa, is met een grootte van drie voetbalvelden één van de grootste nationale musea ter wereld! Te Papa Tongarewa kan vertaald worden als 'de plek van schatten van het land'. Het Museum of New Zealand is in 1998 geopend. Het museum trekt ieder jaar tussen de 1 en 1,3 miljoen bezoekers.

Met de diverse en vaak interactieve tentoonstellingen leer je op een leuke manier veel over Nieuw-Zeeland.

ZELF NAAR Wellington (Nieuw-Zeeland)?

Bekijk alle 41 reizen naar Wellington (Nieuw-Zeeland)

Dagbesteding

Zonder het door te hebben vul je met gemak je hele dag in dit schitterende en goed aangepakte museum. Je kunt er gratis naar binnen, de exposities zijn laagdrempelig en je kunt er een prima hapje eten in de restaurants en souvenirs scoren in de winkeltjes.

In het museum worden je verschillende verhalen verteld over alle culturen en de geschiedenis van Nieuw-Zeeland, waaronder een tentoonstelling van de Nederlanders in dit land.

Verder is er veel kunst, hoor je persoonlijke verhalen van onder andere Maori en Aziaten, kun je er wandelen over een hangbrug door het regenwoud, inheemse bossen en door een vulkanisch landschap en in het amusementshart van het museum, Time Warp, stap je zo in een supermodern huis uit 2055.

Maori gemeenschapshuis

Om de sfeer te proeven van de oude Maori-cultuur zijn er de gemeenschapshuizen Te Marae en Mana Whenua. De Mountains to Sea expositie toont de bijzondere variatie aan de flora en fauna van Nieuw-Zeeland en in het Awesome Forces-gedeelte wordt er op een interactieve manier uitgebeeld hoe het land geologisch is ontstaan.

Wil je weten wat je moet doen bij een aardbeving of vulkaanuitbarsting, ga dan naar het Earthquake House.

Het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa vind je op de Cable St aan The Waterfront, in het centrum van Wellington. Op de website van Museum of New Zealand vind je meer over de tentoonstellingen en andere praktische informatie.

Reizen Wellington (Nieuw-Zeeland)

Reviews Museum of New Zealand

Mooi land met zijn eenvoud en leven met de natuur. (bezocht in december 2009)

Review geschreven door Marijke Kluiters op 26 februari 2018

Het Te Papa museum in Wellington is heel mooi en informatief over Nieuw-Zeeland en het is ook nog gratis. Daar moet je een dag voor uittrekken, als het regent en dat kan hevig zijn is dit een mooie bestemming. Wij hebben drie maanden rondgereisd in een landrover en hebben de mooiste plekjes gezien. Onze zoon woont in Nieuw-Zeeland en onze schoondochter is reisgids en had een mooi reisschema gemaakt. We hebben de rail trail gefietst en de Mount Cook wandeling gedaan en Stewart Island bezocht. Te veel om op te noemen, het was de reis van ons leven.

Pluspunten Museum of New Zealand

  • Aardige mensen
Ultieme tip: Wellington is een mooie stad en voor ons was eten bij de Thai in de Cuba Street voordelig en lekker. Neem vooral de tijd als je op een mooie plaats bent.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Alles valt onder je voeten weg... (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Liesbeth de Jong-Armee op 15 januari 2017

Puzzling World in Wanaka New Zealand. Een zeer bijzonder museum. Het ziet er van buiten al komisch uit, maar binnen raken al je zintuigen in de war. Kamers hellen 15 graden en je evenwichtsgevoel is totaal in de war. Echt een aanrader. Vreselijk gelachen.

Ultieme tip: DOEN! Een echte aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors