Harbourfront

Harbourfront

door Getaway Travel

Het bruisende Harbourfront is tegenwoordig met een aantal topmusea, winkels en vele trendy horecagelegenheden het hart van Wellington. Het gebied tussen Lambton Harbour en Clyde Quay Wharf was ooit het centrum van de havenindustrie, maar is nu de hotspot van Wellington waar zowel Wellingtonians als reizigers elkaar ontmoeten.

City-to-Sea Bridge

The Harbourfront wordt gedomineerd door de City-to-Sea Bridge, die een voetgangersroute vormt van de werven van Wellington naar de kantoorblokken. De brug is versierd met sculpturen van belangrijke Nieuw-Zeelandse beeldhouwers en is op zichzelf al een kunstwerk.

ZELF NAAR Wellington (Nieuw-Zeeland)?

Bekijk alle 44 reizen naar Wellington (Nieuw-Zeeland)

Je kunt in The Harbourfront lekker rondwandelen in de straten en over de boulevard. In deze buurt vind je de beste attracties van Wellington. Zo liggen hier het Museum of Wellington City and Sea en het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa. Hier tegenover worden in februari drakenbootwedstrijden gehouden.

Theaterscene

Naast dit laatste museum staat het Circa Theatre dat het trefpunt is van de stedelijke theaterscene. Het uit 1904 stammende Town Hall is onlangs in originele staat hersteld en is van de belangrijkste klassieke podia ter wereld.

Een andere concertzaal met goede akoestiek vind je in het Michael Fowler Centre waar je van zowel popconcerten, conventies en theater kunt genieten.

Een populaire spot is Courtenay Place. Hier vind je hippe bars, clubs, restaurants en theaters waar zowel locals als internationale bezoekers op afkomen. Tot diep in de nacht is er hier een levendige straatscene met straatartiesten en uitgaanspubliek.

Civic Square

Civic Square is een nieuw druk en gezellig plein in The Harbourfront en vormt het hart van de stedelijke culturele scene.

Het roze en beige plein is een open ruimte met verschillende sculpturen en wordt omgeven door een aantal belangrijke instituten. Zo staan hier de Public Library, de Town Hall, het Michael Fowler Centre en vind je er ook het Visitor Information Centre.

Breng ook zeker een bezoek aan de City Gallery. Hier worden vaak controversiële kunstexposities van topklasse gehouden met de meest uiteenlopende disciplines.

Reizen Wellington (Nieuw-Zeeland)

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors