Wairarapa Coast

Wairarapa Coast

door Getaway Travel

De Wairarapa Coast ligt afgelegen maar is wel een van de boeiendste kusten van het Noordereiland. Deze kust loopt van Palliser Bay in het zuiden naar Castlepoint in het noorden en is absoluut de moeite waard om te ontdekken.

De weg van de Palliser Bay naar Cape Palliser ligt prachtig tussen de zee en de Aorangi Mountains. Je hebt er uitzicht op het Zuidereiland, dat vooral in de winter spectaculair is wanneer de toppen van de bergen met sneeuw zijn bedekt.

ZELF NAAR Wellington Region?

Bekijk alle 46 reizen naar Wellington Region

Putangirua Pinnacles

Hier aan de kust zijn geweldige golven om op te surfen en de Waipara Wetlands en The Spit at Onoke in het binnenland zijn mooie plekken om vogels te spotten. Ga je bij The Spit of Onoke nog verder het binnenland in, kom je bij Lake Wairarapa.

Weer terug op de weg stop dan even voor de Putangirua Pinnacles. Je moet een stukje lopen maar dan zie je iets heel bijzonders. Deze Pinnacles lijken namelijk op gigantische stenen orgelpijpen. Ze zijn 120.000 jaar geleden ontstaan toen zware regens een oude kiezellaag erodeerden.

Terug op de weg richting Cape Palliser kom je langs de grootste kolonie pelsrobben van Nieuw-Zeeland. Hier liggen ze het hele jaar door maar extra leuk is het hier tussen november en januari wanneer er jongen tussen liggen.

Cape Palliser

Op Cape Palliser staan een vuurtoren. Beklim de 252 treden voor een adembenemend uitzicht op het Zuidereiland. Vervolg je weg naar het noorden langs de prachtige en nauwelijks ontdekte kust naar Castlepoint. Bij deze plaats ligt mooi rif, vind je meer dan zeventig soorten fossielen en torent de Castle Rock 162 meter magnifiek boven de zee uit.

Het strand hier is fantastisch. Je kunt er heerlijk en veilig zwemmen en er zijn veel mooie wandelingen. Een 1,5 uur durende track brengt je naar een indrukwekkende kalkstenen grot.

De Wairarapa Coast ligt ten oosten van Wellington op het Noordereiland.

Reizen Wellington Region

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors