Otaki

Otaki

door Getaway Travel

Otaki is de meest noordelijke plaats van de Kapiti Coast en heeft veel Maori-invloeden. Zo is er bijvoorbeeld een Maori-school en een mooi Maori-gemeenschapshuis. Hier stond ooit een van de mooiste Maori-kerken van het land, de Rangiatea Church uit 1851, maar deze brandde helaas in 1995 af.

Replica

Een paar jaar later startte de bouw van een replica die werd afgerond in 2003. Even ten zuiden van Otaki aan Highway 1 ligt het Hyde Park Museum and Craft Village. Hier kun je onder andere verschillende Maori-kunstwerken uit de voor-Europese tijd zien.

ZELF NAAR Wellington Region?

Bekijk alle 46 reizen naar Wellington Region

Ten zuiden van Otaki voert de Otaki Gorge Road je naar het binnenland van de regio Wellington. Vooral het laatste stukje van de Otaki Gorge naar Otaki Forks is schitterend en hier vertrekken verschillende mooie wandelroutes.

Tararua Forest Park

Otaki Forks is de ingang van het Tararua Forest Park. Deze ingang is zelf al een bezoekje waard, want dit is een mooie plek om te zwemmen, te picknicken en te kamperen. Je kunt er kaarten en informatie over wandelingen door het Taraua Forest Park krijgen. Deze wandelingen duren van dertig minuten tot 3,5 uur, maar er zijn ook meerdaagse routes en kun je overnachten in hutten in het park.

Op de Otaki Gorge Road bevindt zich ook de Tararua Outdoor Recreation Centre waar je kajak- en rafttochten kunt boeken. Vooral de tochten die 's nachts plaatsvinden zijn spectaculair! Let op, dit centrum is alleen tussen oktober en april geopend.

Otaki Forks ligt ten westen van Wellington op het Noordereiland en is te bereiken via Highway 1 en de Otaki Gorge Road.

Reizen Wellington Region

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors