Fox Glacier
9,2
9,5 Algemene ervaring
9,5 Mooi
8,5 Bereikbaarheid
- Wildlife

Fox Glacier

door Getaway Travel

De Fox Glacier ligt even ten zuiden van de Franz Josef, en is wat minder imposant maar toch zeker de moeite waard. Deze gletsjer is vernoemd naar de Sir William Fox, de minister-president van Nieuw-Zeeland in 1872.

Wandelingen

Je kunt de gletsjer wat makkelijker te voet bereiken dan de Franz Josef. Hier zijn geweldig mooie wandelingen uitgezet, durend van een halve dag tot twee dagen. Probeer voor minstens een hele dag te gaan, want dan kom je een stuk verder op de gletsjer. Veel wandelingen gaan door het regenwoud.

ZELF NAAR Fox Glacier?

Bekijk alle 17 reizen naar Fox Glacier

Onderweg heb je de kans kea's, dit zijn groene bergpapegaaien, tegen te komen en terwijl je loopt heb je schitterend uitzicht op de gletsjer.

Panorama

Bovendien bevindt zich hier een van de beroemdste panorama's van Nieuw-Zeeland die je in veel brochures zult tegenkomen: uitzicht op Lake Matheson. Het mooiste zicht heb je 's ochtends wanneer het windstil is en het meer bijna spiegelglad is. Dan zie je op schitterende wijze Mount Cook en Mount Tasman weerspiegeld in het water. Hier zijn dan ook veel foto's gemaakt die je op diverse ansichtkaarten terugziet.

Skydive

Hoewel wandelen door dit schitterende gebied vol glinsterende pieken, blauwgroene ijsgrotten en diepe gletsjerspleten een te gekke ervaring is, is het uitzicht vanaf 3.700 meter helemaal onvergetelijk! In Fox Glacier Village vinden ze dit ook en kun je er een skydivetrip boeken.

Je kiest uit een vrije val van 180 kilometer per uur van een hoogte van 2.700 meter tot 3.700 meter en of je een solo- of tandemflight wilt maken. Ongeveer 45 seconden komt de aarde vervaarlijk snel dichterbij maar wanneer je parachute openklapt zweef je door een van de allermooiste landschappen van Nieuw-Zeeland.

De Franz Josef en Fox Glaciers liggen in Westland National Park in het zuidwesten van het Zuidereiland langs de Highway 6. In Fox Glacier Village, ook aan Highway 6, kun je je wandelingen starten en helikopter- en skydivevluchten boeken.

Reizen Fox Glacier

Meer Fox Glacier

Reviews Fox Glacier

Mooie uitzichten richting Fox Glacier (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Marije van Veen op 08 mei 2017

Fox Glacier was een onderdeel van onze geweldige reis door Nieuw-Zeeland. Onderweg naar Fox Glacier zoveel mooie dingen gezien, dat ik eigenlijk daar meer van onder de indruk was dan Fox Glacier zelf!

Ultieme tip: Vlakbij het dorp kun je een boswandeling doen, wij hebben deze in de avond gedaan waarbij je her en der gloeiwormen tegenkwam, magisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Fox Glacier (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Lysette Briedé-van Aarle op 09 december 2016

Met een gids het ijs op. Super ervaring. Prachtig om de vormen in het ijs te zien die gevormd zijn door het smeltwater. Het lopen met stijgijzers is ook een heel erg leuke ervaring. Helaas is de dagtocht zoals wij hem hebben gemaakt momenteel niet meer mogelijk in verband met smeltend ijs.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Fox Glacier

  • uitzicht

Minpunten Fox Glacier

  • geen
Ultieme tip: Zodra het weer mogelijk is: de dagtocht boeken waarbij je ook echt óp het ijs gaat.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hiken op een gletsjer: once in a lifetime experience (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Samara Mey op 07 juli 2016

Een bezoek aan het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is niet compleet zonder een tour aan één van haar gletsjers. Ik koos voor de Fox Glacier, omdat deze op onze reisroute lag, maar hoorde van andere reizigers dat de Franz Josef vergelijkbaar was. De route naar de gletsjer zelf is al waanzinnig: per helikopter vlieg je langs bergen en watervallen om vervolgens à la James Bond te landen op de gigantische ijsmassa van de Fox Glacier.

Nog niet overtuigd? Eenmaal op de gletsjer zelf wacht je een indrukwekkend wandeling over het soms blauwgekleurde gletsjerijs. Ik kroop door bijzondere ijsformaties en proefde het zuivere gletsjerwater, ervaringen die ik nooit meer zal vergeten!

Kortom: Een bezoek per helikopter aan een indrukwekkend gletsjer om hier vervolgens verbluft te worden door de bijzondere omgeving.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Fox Glacier

  • bijzonder natuurfenomeen
  • unieke ervaring

Minpunten Fox Glacier

  • tours zijn prijzig
Ultieme tip: Neem een goede zonnebril mee! Als de zon op het witte ijs staat is het licht erg fel.

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors