Jackson's Bay
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Jackson's Bay

door Getaway Travel

Rijd je op de Highway 6 en ben je op zoek naar een onvergetelijk uitzicht op de Southern Alps? Stop dan even in Jackson's Bay. Het is een dorp waar je je aan het einde van de wereld waant en het ligt in een schitterende natuurlijke haven. Het is een echt vissersdorp en er liggen dan ook veel bootjes in de haven.

Pinguïnkolonies

Je kunt er, naast je vergapen aan het uitzicht op de Southern Alps, mooie wandelingen maken door dichte kustbossen en verschillende dieren spotten. Zo kun je bij Monro Beach kolonies pinguïns zien.

ZELF NAAR West Coast?

Bekijk alle 43 reizen naar West Coast

De twintig minuten durende Wharekai Te Kau Walk voert je naar de Okahu Wildlife Refuge en langs bijzondere rotsformaties langs de kust. In Jackson's Bay zelf kun je bij de mobiele Cray Pot traditionele fish and chips kopen.

Jackson's Bay ligt aan Highway 6 op het Zuidereiland, ten zuiden van Haast.

Reizen West Coast

Reviews Jackson's Bay

The End off the Road at Jackson Bay (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Erika Overink op 21 november 2018

At the End off the road at Jackson bay, what a Spot!
Langs de kust dwalend waren bij een informatiepunt geweest en begrepen van de vriendelijke mevrouw aldaar dat aan de kustlijn dolfijnen waren gespot. Onze reis voortzettend dachten we, we maken de omweg, daar het een One Way Road van zeker 35 km (one way) richting Jackson Bay betrof. Na een tijdje rijden de wandelschoenen aangetrokken en hervatten we onze weg wandelend langs het strand. De ene na de andere dolfijn kwam bijna het strand op springen, daar het strand snel afliep in het water, en ze bijna met ons mee wandelde. Een fantastisch aangezicht, niemand in de weide omgeving te bekennen, een gelukzalig gevoel ervarend.
Om dit alles te laten bezinken kwamen we uiteindelijk aan bij de spot op bijgevoegde foto, waar we in een klein maar zeer gezellige "kot" een heerlijk visje konden verorberen. Uitkijkend over de pier kunnen we aangeven, dat we enorm genoten van deze "omweg" en kan een ieder aanraden, DOEN, want je kunt de mooiste momenten beleven op plekken waar je het juist niet verwacht.

Pluspunten Jackson's Bay

  • Uitzichten
  • vriendelijkheid
  • rust

Minpunten Jackson's Bay

  • je moet er de tijd vor nemen
Ultieme tip: Een visje eten in de "kot" aan het eind van de weg
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors