Waimangu Volcanic Valley Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Waimangu Volcanic Valley

door Getaway Travel

De Waimangu Volcanic Valley is het nieuwste hydrothermische systeem van de wereld. De vallei is in 1886 ontstaan toen de vulkaan Tarawera uitbarstte. Nu kun je er als bezoeker een mooie wandeling van zo'n 1,5 uur maken die je langs alle hoogtepunten voert.

Je komt eerst langs Waimangu Cauldron: het grootste kokende meer ter wereld! Hoewel Waimangu 'zwart water' betekent, heeft dit meer een blauwe kleur en wordt omgeven door dampende rotsen. Wijk even van de route af en maak de klim naar de Inferno Crater. Hier liggen indrukwekkende terrassen met microalgen en het water in de krater is maar liefst tachtig graden Celsius!

ZELF NAAR Waimangu Volcanic Valley?

Bekijk alle 1 reizen naar Waimangu Volcanic Valley

Boottocht

Je ziet een constante damp boven het water, dat een bijna surreële blauw-groene kleur heeft. Aan het einde van de wandeling ligt het groene Lake Rotomahana waar je een boottocht kunt maken. Ga dit zeker doen want je vaart langs de meest bizarre en indrukwekkende dingen als geisers, fumaroles, kraters en thermale planten.

Waimangu Volcanic Valley ligt aan Highway 5, 26 kilometer ten zuidoosten van Rotorua op het Noordereiland. Je kunt ook een tour in Rotorua boeken bij het Rotorua bij Tourism Rotorua op de Fenton St in het centrum van de stad.

Reizen Waimangu Volcanic Valley

Meer Waimangu Volcanic Valley

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors