Otago Peninsula
8,3
8,5 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,5 Locals
8,0 Natuur
8,5 Interessant
9,0 Stranden

Otago Peninsula

door Getaway Travel

De 24 kilometer lange Otago Peninsula in het zuidoosten van het Zuidereiland is een mooi schiereiland waar je een variëteit aan attracties hebt. Je kunt langs de kusten en steile kliffen schitterende wandelingen maken, er zijn mooie tuinen en historische gebouwen, je kunt verschillende zeldzame dieren in het wild spotten en hier staat het enige kasteel van heel Nieuw-Zeeland.

Tour met de auto

Maak met de auto een mooie tour van 64 kilometer over de Highcliff Road, vanwaar je geweldige uitzichten over de Otago Peninsula hebt. Je kunt weer terug via de Portobello Road langs de kust. Het loont absoluut een paar keer uit te stappen en enkele bezienswaardigheden van dichterbij te bekijken.

ZELF NAAR Otago Peninsula?

Bekijk alle 24 reizen naar Otago Peninsula

Het schiereiland begint al goed met de witte zandstranden van Saint Clair en Saint Kilda. Hier kun je geweldig zonnen maar zijn ook prima surfspots. Richting het noorden liggen de Glenfalloch Woodland Gardens. Deze mooie tuinen liggen bij een elegante hoeve met theesalons en een pottenbakkerij.

'Glenfalloch' betekent 'verborgen vallei' waar langs een rivier oude bomen groeien en in het voorjaar een zee is van azalea's en rododendrons en in de zomer is er een kleurige verzameling van fuchsia's. Je kunt er tot zonsondergang mooie wandelingen maken en mocht je ineens de behoefte hebben met je geliefde te trouwen, dan is dit een mooie en populaire locatie voor een huwelijksfeestje.

William Lanarch en zijn Castle

Volg je de weg verder kom je langs het enige kasteel van Nieuw-Zeeland: Larnach Castle. Dit was in 1871 een cadeautje van de steenrijke bankier en politicus William Larnach aan zijn vrouw Eliza de Guise. Het kasteel heeft een Schotse bouwstijl en heeft veel marmer, Venetiaanse glas en houtsnijwerk en staat op een bebost terrein met tuinen van twee vierkante meter.

Binnen vind je veel prachtige antieke meubels en indrukwekkende beschilderde plafonds en een hangende trap. En zoals het in een kasteel ook hoort is hier ook een balzaal. Dat was weer een cadeautje van Larnach aan zijn dochter Katie. Je kunt de toren van het kasteel beklimmen vanwaar je een mooi uitzicht over de omgeving hebt.

Portobello

Weer verder naar het noorden ligt Portobello, het enige dorp op Otago Peninsula waar je wat kunt eten en drinken. En waar het New Zealand Marine Studies Centre staat, van de University of Otago. Dit is vooral voor kinderen leuk want zij mogen in de Touch Tank zeesterren, krabben en zeeanemonen aanraken, boten maken en leren knopen leggen. Ook mag je in een onderzoeksboot kijken.

Otakou is de volgende bezienswaardigheid. Dit is de plaats van een van de vroegste Maori-nederzettingen waar een Maori-kerk en gemeenschapshuis staan.

Bijzondere dieren

In het noorden van Otago Peninsula vind je verschillende bijzondere dieren. Op Cape Saunders en Penguin Place wonen onder andere zeehonden en geeloogpinguïns. Hier huist een bekroonde onderneming die de taak op zich hebben genomen om deze meest zeldzame pinguïn ter wereld van zijn ondergang te redden.

Dankzij een ingenieus systeem van gecamoufleerde greppels kunnen bezoekers de broedende geeloogpinguïns van dichtbij beloeren zonder deze te storen. Er leven ook blauwe pinguïns. De meeste van deze dieren komen rond 16.00 uur uit de zee aan land waar ze zich op de rotsen gaan nestelen. Je hebt wel een sleutel van een toegangshek nodig om ze te kunnen te bekijken. Deze kunnen je halen bij het Visitors Centre in Dunedin.

Koningsalbatros

Het allernoordelijkste puntje, Taiaroa Head, is de enige plek ter wereld waar een koningsalbatroskolonie op het vasteland nestelt. De stelletjes albatrossen paren er in november en broeden in december en januari waarna de eieren uitkomen. In september zijn de jonge vogels volwassen.

Van mei tot november kun je tegen betaling - kaartjes haal je in Dunedin bij het Visitors Centre - vanuit een observatiepost naar deze gigantische beesten met een spanwijdte van maar liefst drie meter kijken. Vooral aan het einde van de middag schijn je ze goed te kunnen zien. Maar dit kan ook gratis! Beneden deze observatiepost aan de rand van de kliffen is er een uitzichtplatform waar je ze zelfs beter kunt zien. Loop onderaan even door naar Pilots Beach waar veel zeehonden zwemmen.

Otago Peninsula ligt in het zuidoosten van het Zuidereiland en is via Dunedin te bereiken via Highway 88.

Reizen Otago Peninsula

Meer Otago Peninsula

Reviews Otago Peninsula

Geweldige beesten (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Ingrid Vroman op 11 november 2017

Een gebied met veel wildlife. Een eerste ontmoeting met deze mooie beesten! Regel een gids en breng een bezoek aan dit onwijs mooie gebied. Naast zeeleeuwen zitten er pinguïns, zeehonden, veel vogels en schapen.

Pluspunten Otago Peninsula

  • rust
  • ruimte
  • wildlife

Minpunten Otago Peninsula

  • duur
Ultieme tip: Een bezoek mag niet ontbreken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Otago Peninsula, Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door K Van Kastel op 12 mei 2017

Een mooi schiereiland bij Dunedin. Je vindt hier onder andere Yellow-Eyed Penguin conservation reserve, het Royal Albatross Centre en de Blue Penguin. Je kan een mooie ronde maken. Bovenlangs heen, onderlangs terug.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Otago Peninsula

  • mooie combinatie met de stad Dunedin.

Minpunten Otago Peninsula

  • Alleen via de bezoekerscentra kun je de albatrossen en penguis zien
Ultieme tip: Restaurant 1908, Portobello.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors