University of Otago Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

University of Otago

door Getaway Travel

De University of Otago uit 1869 is de eerste en dus de oudste universiteit van Nieuw-Zeeland. De klokkentoren van het oude administratiegebouw is het meest gefotografeerde gebouw van Dunedin. Dat is niet voor niets, want de toren in gotische stijl is schitterend. Net als de rest van de gebouwen, met een interessante mix van oude en nieuwe stijlen die idyllisch aan het riviertje Leith liggen. De huizen uit de noordzijde zijn in 1879 speciaal voor de eerste vier hoogleraren gebouwd.

Wandelen

Je kunt hier relaxed wandelen en voor meer ins en outs rond de University of Otago kun je ook een tour doen. Het Geology Museum van de universiteit bezit een indrukwekkende collectie fossielen die zeker een kijkje waard zijn. De University of Otago ligt aan de Leith Street in het oosten van het centrum van Dunedin.

ZELF NAAR Dunedin?

Bekijk alle 22 reizen naar Dunedin

Dankzij de oudste universiteit van Nieuw-Zeeland is Dunedin studentenstad bij uitstek. Het nachtleven heeft door de aanwezigheid van de ruim 25.000 studenten een flinke boost gekregen. Elke avond kun je op 'pub crawl', oftewel op kroegentocht. De pubs liggen op loopafstand van elkaar, maar mocht je niet meer op je benen kunnen staan, een taxiritje is vaak niet duurder dan NZ$ 5.

Kroegentocht

De meeste echte studentenkroegen zitten ten noorden van het centrum bij George en Frederick Streets, in de buurt van de University of Otago. Hier leg je een bodem voor de rest van de avond met een goedkope studentenhap voor maar NZ$ 7. Daarvoor krijg je een berg patat, een hamburger en een liter bier.

The Gardens Tavern - Gardies voor locals - is de bekendste pub. Hier drink je een Speight's, een lokaal biertje waar men bijzonder trots op is. In de buurt liggen studentenkroegen pur sang The Outback, The Bowler en The Cook.

Wil je nog verder doorgaan? Rond The Octagon zitten meer bars en pubs. Hier komt ook een wat ouder publiek. Leuke kroegen zijn The Lone Star Café & Bar, de Ra Bar en Bennu Café & Bar. Vooral deze laatste is behoorlijk stylish, de bar vind je onder een glazen atrium. Op de website van University of Otago vind je meer over de campus en andere praktische informatie.

Reizen Dunedin

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors