Stadswandeling Dunedin

Stadswandeling Dunedin

door Getaway Travel

De beste manier om de gezellige sfeer van Dunedin te proeven en om zoveel mogelijk van deze leuk stad te kunnen zien, is je benenwagen activeren en een wandeling door het centrum te maken.

The Octagon

Dan begin je natuurlijk in het midden op The Octagon. In het midden van dit achthoekige plein bevindt zich een gezellig parkje met een muzikale fontein en rondom staan interessante gebouwen. Je ziet hier bijvoorbeeld The Municipal Chambers, het stadhuis van Dunedin. Dit majestueuze gebouw wordt bekroond met een 45 meter hoge toren.

ZELF NAAR Dunedin?

Bekijk alle 20 reizen naar Dunedin

Aan The Octagon staat ook de St. Paul's Cathedral, met veel fraaie details en een mooi gewelfd plafond. Loop even de Stuart Street in voor de prachtige rijtjeshuizen uit 1900. Deze waren ooit gebouwd als stadswoningen voor mensen van het platteland maar nu zitten er restaurants, winkels en kantoren.

First Church

Terug op The Octagon loop je weer het rondje om het plein en ga je de Moray St in voor een bezoekje aan de First Presbyterian Church. De meeste Schotse kolonisten behoorden tot presbyteriaanse kerk en wilden na aankomst zo snel mogelijk een eigen kerk in hun nieuwe land, vandaar deze kerk.

Via Burlington St kom je op Anzac Avenue, waar het Otago Settlers Museum staat. Hier vind je een collectie van foto's van de eerste kolonisten, het daaropvolgende verlies van Maori-land en de rol van Chinese mijnwerkers. Verder zie je er veel oude transportmiddelen, zoals een van de eerste stoommachines van Nieuw-Zeeland.

Dunedin Railway Station

Even verderop staat het Dunedin Railway Station, misschien wel het mooiste gebouw van Nieuw-Zeeland! Dit gebouw is werkelijk schitterend, zowel van buiten als van binnen. De neorenaissance buitenkant is een gedetailleerd kunstwerk van verschillende soorten steen met prachtige dakkapellen, zuilen, beelden en een 37 meter hoge klokkentoren.

Binnen zie je meteen de indrukwekkende glas-in-loodramen en de mozaïekvloer, die uit meer dan 725.000 tegeltjes van Royal Doulton-porselein bestaat. Alles is binnen prachtig versierd, zoals de trappen naar boven en de loketten waar je het oude logo van de New Zealand Railways kunt zien. Je waant je hier even terug in de tijd.

Sportgeschiedenis

Ben je een sportfanaat, ga dan zeker naar de New Zealand Sports Hall of Fame met alle hoogtepunten uit de Nieuw-Zeelandse sportgeschiedenis. Loop de straat tegenover het station in, de Lowe Stuart Street, langs de Law Courts en de Dunedin Prison. Dit zijn ook weer mooie voorbeelden van de rijkdom van Dunedin dankzij de goudkoorts.

In de Dunedin Prison kun je zelfs een gelijkenis met de New Scotland Yard in Londen ontdekken. Verder in de straat staat het gebouw van The Otago Daily Times, waar de oudste krant van Nieuw-Zeeland wordt gemaakt. Het is een mooi staatje van art deco architectuur uit de jaren dertig.

Reizen Dunedin

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors