Dunedin

Dunedin

door Getaway Travel

Dunedin is misschien wel de mooiste stad van Nieuw-Zeeland! Dankzij de goudkoorts halverwege de negentiende eeuw staan hier de meest gevarieerde gebouwen van heel het land. Hier bevindt zich ook de eerste universiteit van Nieuw-Zeeland. Door de vele studenten hangt er een bruisende uitgaanssfeer en is er genoeg te doen op het gebied van kunst en cultuur.

Schotse sfeer

Wanneer je in Dunedin rondloopt, denk je even in Schotland te zijn aangekomen. En dat is niet zo gek gedacht want Dunedin heeft nauwe historische banden met de Schotse stad Edinburgh. Dunedin is zelfs de Keltische naam voor Edinburgh.

De stad ademt een Schotse sfeer uit dankzij de vele schitterend Victoriaanse en Edwardiaanse huizen in het centrum, de veelal Schotse straatnamen en de verschillende Schotse tradities die bewaard zijn gebleven.

Handelscentrum

De stad is in 1848 door Schotse presbyteriaanse kolonisten gesticht. Niet veel later werd er goud in de omgeving in Otago ontdekt. De provincie werd al snel de rijkste en meest invloedrijke provincie en Dunedin werd hét handelscentrum van heel het land. In rap tempo werden er prachtige gebouwen uit grond gestampt waarvan gelukkig de meeste er nog steeds zijn.

Bezienswaardigheden

Dunedin is na Christchurch de grootste stad van het Zuidereiland en ligt aan de oostkust aan de Otago Harbour. Een van de leuke dingen van Dunedin is dat er zoveel te zien is in zo'n klein gebied. In het centrum staan veel mooie gebouwen, kerken en musea zoals The Octagon, de University of Otago en het Dunedin Railway Station.

Alles is prima te voet te doen. Verder vind je er veel winkels en wordt deze omringd door heuvels die een mooi uitzicht bieden op de stad en de haven.

Studentenstad

Van de 120.000 inwoners zijn er maar liefst 25.000 student die de stad een levendig karakter geven. Hierdoor is Dunedin met recht een studentenstad te noemen en is er een bruisende pubscene.

Trek in alcohol? Dan is dit dé plek in Nieuw-Zeeland voor een goeie kroegentocht. De aanwezige studenten hebben niet alleen voor een prima uitgaanscultuur gezorgd, maar ook worden er dankzij hen verschillende kunst- en cultuurevenementen georganiseerd.

Botanic Gardens

Kijk in Dunedin zeker even verder dan het centrum, want ten noorden hiervan liggen nog meer schitterende historische gebouwen, parken en tuinen. Vooral de Botanic Gardens mag je niet missen en een weg langs de kleine mooie haven voert je naar uitkijkpunten met panoramische blikken op de stad, de haven en het schiereiland.

Like deze pagina

Reizen Dunedin

Meer Dunedin

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors