Aardbeving in Christchurch

Aardbeving in Christchurch

door Wendy

Ondanks enkele honderden aardbevingen in de afgelopen 2 jaar, wonen hier toch nog steeds mensen.

De meesten omdat ze hier graag zijn, maar ook een aantal omdat ze nog steeds in gevecht zijn met de verzekeraars en EQC.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Voor huizenbezitters met beschadigde huizen is het hele gebeuren geen pretje. Uiteraard proberen alle instanties de hand op de knip te houden en niet uit te betalen. Dit natuurlijk ook door de enorme hoeveelheid schadeclaims. Na de eerste grote aardbeving waren de meeste instanties nog wel schappelijk, maar toen de tweede grote schok kwam, toen was het geld ver op en kwam de bodem van het geldpotje in zicht. Dus de slachtoffers van die laatste aardbeving moeten hard vechten om wat vergoed te krijgen.

Maar ondanks alles zijn de mensen nog goed geluimd en je hoort weinig geklaag. Als ze al erover vertellen proberen ze het verhaal altijd nog een beetje positieve draai te geven.

Ook de vele wegwerkzaamheden hoor je niemand over. Op mijn weg naar het werk zijn ze wel op zeker 8 plaatsen aan het werken momenteel, wat de rit bijna 2 keer zo lang maakt. Op diezelfde manier moeten ook veel collega's zich een weg naar het werk toe banen en toch schijnt niemand het erg te vinden.

Alle mensen zijn zo vriendelijk, vrolijk en behulpzaam hier, dat ik het idee heb dat alle pessimisten en mopperkonten intussen verhuist zijn naar elders.

De wederopbouw gaat hier op z'n Kiwi's. Dus veel praten en weinig werken. Vandaar dat ze ook nu pas een plan klaar hebben wat ze dan met het stadscentrum willen gaan doen en langzaam aan dat gaan uitvoeren. De meeste genoemde tijd, die men verwacht nodig te hebben voor de opbouw, die ik hier gehoord heb is 5 jaar.

Als toerist kun je hier nog steeds genoeg ondernemen. Ik zou het toeristen ondanks alles toch aanraden om Christchurch met een bezoekje te vereren.

Ook al heeft de stad geen centrum meer en zal men voor een gezellige kroeg of restaurant naar de buitenwijken moeten uitwijken, de sfeer is nog altijd goed hier.

Men kan bijvoorbeeld bij de haven van Lyttleton heerlijk van het uitzicht en een hapje en drankje genieten. Verder kun je in Governors Bay genieten van de heerlijke chocolade specialiteiten van She Chocolate. In Addington kan men de bar Pedal Pusher vinden, waar ook niet-fietsers kunnen genieten van een drankje.

Ook zijn er enkele mooie parken zoals het Victoria park, het Halswell Quaryy park of Castle Rock om even een korte wandeling te maken met mooie uitzichten op de omgeving.

En in het Antarctic Centre kan men zelfs een heuse zuidpool ervaring opdoen!

Als je een goede camera hebt, dan kun je vanaf een berg in de buitenwijken prachtige foto's maken van het neerhalen van de gebouwen in het centrum. Dat staat op het programma voor de komende maanden. Ook met het blote oog kun je regelmatig flinke stofwolken waarnemen als je het van grotere hoogte bekijkt.

Wij wonen momenteel op zo'n berg in een buitenwijk, dus mijn partner en ik houden het nauwlettend in de gaten wat ze allemaal uitspoken in het centrum.

Van dichtbij kun je het helaas niet bewonderen, want de "Red-zone" is nog steeds bewaakt en zonder pasje kom je er niet in.

Als je hier naar toe komt, dan reserveer wel even je overnachtingsplek! Want de meeste hostels en hotels lagen in het stadscentrum en tja, daar zijn ze nu gebouwen aan het neerhalen. Er is nog steeds een redelijk aantal overnachtingsplekken beschikbaar, maar van te voren reserveren valt ten zeerste aan te bevelen.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors