Ben Mercury

Ben Mercury

door Getaway Travel

Ben Mercury werd op jonge leeftijd besmet met een reisvirus. Hij kreeg het van zijn reislustige vader die hem meenam op een lange bootreis naar Nieuw-Zeeland en Australië. In New South Wales groeide Ben ook op, totdat hij op zijn twintigste terug moest naar Nederland voor dienstplicht. Maar binnen een half jaar zat hij alweer - in militair uniform - op een boot naar Suriname. De prachtige tussenstops wakkerde in hem een interesse aan voor andere landen, culturen en dieren.

Nu is Ben 64. Maar zijn reisvirus draait nog op volle toeren. Zijn droom was om ooit op reis te gaan zonder einddatum, en daaraan is Ben samen met zijn vrouw begonnen. Met een caravan of auto, het liefst een Mercury old-timer, crossen ze door Nieuw-Zeeland en Australië.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 122 reizen naar Nieuw-Zeeland

Om deze reis waar te maken moest Ben wel dertig jaar sparen en organiseren. 'Maar een droom geeft een doel aan je leven,' vindt Ben, 'En die moet je achtervolgen en met mensen delen.'

Lees hier alle columns van Ben

Onafhankelijk advies over je reis naar Nieuw-Zeeland

De reisspecialisten van de Nieuw-Zeeland Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Nieuw-Zeeland. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Nieuw-Zeeland Desk!

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors