Mount Aspiring National Park

Mount Aspiring National Park

door Getaway Travel

Mount Aspiring National Park is een gigantisch nationaal park met zo'n bijzonder landschap en flora en fauna dat het op de Werelderfgoedlijst staat als 'Southwest New Zealand World Heritage Area'. Het is een gevarieerd landschap met eeuwige sneeuw en gletsjers, bedekte bergen en rotsen, uitgestrekte grasvlakten en spectaculaire beboste valleien waar wild stromende rivieren doorheen snijden.

Mount Aspiring

Het park ligt rond de piramidevormige piek van Mount Aspiring, een van de hoogste bergen van Nieuw-Zeeland. Er leven vele soorten unieke vogelsoorten, waarvan er 38 inheems zijn. Symbolisch voor het park zijn de kea, de rotswinterkoning en de blauwe eend.

De roep van de kea galmt werkelijk door de valleien en de kans dat je deze nieuwsgierige vogel niet alleen zult horen maar ook in levende lijve zult zien is vrij groot. De kea is namelijk dol op de uitrusting én het voedsel van wandelaars en klimmers.

Wandelen en klimmen

Wandelen en bergbeklimmen is hier werkelijk fantastisch. De routes variëren van gemakkelijk tot dé uitdaging van iedere wandel- en klimfanaat. Het ongerepte landschap is erg divers waardoor je je niet kunt vervelen. Zo is het hart van het gebergte een ruig en bijna ondoordringbaar gebied met hoge bergkammen met eeuwige sneeuw, gletsjers, valleien en wilde dieren en duurt dagen om te bereiken.

In het westelijke gedeelte valt veel regen. Er zijn watervallen zoals de dertig meter hoge Thunder Creek Falls, die uit een spleet in een rotswand stroomt. Je loopt hier door beukenbossen, terwijl je de kea op de achtergrond hoort. In het oosten domineren door gletsjers uitgesneden valleien, grasvlakten omgeven door hoge bergen. Bevind je je boven de boomgrens dan zul je sub-alpine velden vinden vol graspollen, korstmossen en bloeiende kruiden.

Bereikbaarheid

Mount Aspiring National Park op het Zuidereiland is via drie onverharde wegen te bereiken. Vanuit Haast aan Highway 6 kun je naar het afgelegen westelijke gedeelte en vanuit Wanaka (Highways 8A en 89) via Matukituki naar het oostelijke gedeelte. Via Glenorchy ga je door de Rees-Dart Valley naar het zuidwestelijke gedeelte van het park.

Like deze pagina

Reizen Mount Aspiring National Park

Meer Mount Aspiring National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors