Mount Aspiring National Park
9,2
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Stranden
10,0 Wildlife
- Overige activiteiten
6,0 Bereikbaarheid

Mount Aspiring National Park

door Getaway Travel

Mount Aspiring National Park is een gigantisch nationaal park met zo'n bijzonder landschap en flora en fauna dat het op de Werelderfgoedlijst staat als 'Southwest New Zealand World Heritage Area'. Het is een gevarieerd landschap met eeuwige sneeuw en gletsjers, bedekte bergen en rotsen, uitgestrekte grasvlakten en spectaculaire beboste valleien waar wild stromende rivieren doorheen snijden.

Mount Aspiring

Het park ligt rond de piramidevormige piek van Mount Aspiring, een van de hoogste bergen van Nieuw-Zeeland. Er leven vele soorten unieke vogelsoorten, waarvan er 38 inheems zijn. Symbolisch voor het park zijn de kea, de rotswinterkoning en de blauwe eend.

ZELF NAAR Mount Aspiring National Park?

Bekijk alle 11 reizen naar Mount Aspiring National Park

De roep van de kea galmt werkelijk door de valleien en de kans dat je deze nieuwsgierige vogel niet alleen zult horen maar ook in levende lijve zult zien is vrij groot. De kea is namelijk dol op de uitrusting én het voedsel van wandelaars en klimmers.

Wandelen en klimmen

Wandelen en bergbeklimmen is hier werkelijk fantastisch. De routes variëren van gemakkelijk tot dé uitdaging van iedere wandel- en klimfanaat. Het ongerepte landschap is erg divers waardoor je je niet kunt vervelen. Zo is het hart van het gebergte een ruig en bijna ondoordringbaar gebied met hoge bergkammen met eeuwige sneeuw, gletsjers, valleien en wilde dieren en duurt dagen om te bereiken.

In het westelijke gedeelte valt veel regen. Er zijn watervallen zoals de dertig meter hoge Thunder Creek Falls, die uit een spleet in een rotswand stroomt. Je loopt hier door beukenbossen, terwijl je de kea op de achtergrond hoort. In het oosten domineren door gletsjers uitgesneden valleien, grasvlakten omgeven door hoge bergen. Bevind je je boven de boomgrens dan zul je sub-alpine velden vinden vol graspollen, korstmossen en bloeiende kruiden.

Bereikbaarheid

Mount Aspiring National Park op het Zuidereiland is via drie onverharde wegen te bereiken. Vanuit Haast aan Highway 6 kun je naar het afgelegen westelijke gedeelte en vanuit Wanaka (Highways 8A en 89) via Matukituki naar het oostelijke gedeelte. Via Glenorchy ga je door de Rees-Dart Valley naar het zuidwestelijke gedeelte van het park.

Reizen Mount Aspiring National Park

Meer Mount Aspiring National Park

Reviews Mount Aspiring National Park

Rauwe schoonheid (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Thomas Aalders op 09 november 2017

Rij vanaf Wanaka naar Treble Cone skivelden, maar neem niet de afslag de berg op. Rij door, de gravelroad op, langs de boerderijen en volg de rivier. De weg wordt onderbroken door 9 beekjes waar je voorzichtig doorheen kan (meestal).
Stop regelmatig en kijk om je heen, het ravijn wordt steeds nauwer, de rotsen hoger. Koeien veranderen in geiten en schapen, de rivier wordt smaller en eindelijk kom je bij de Parkeerplaats. Daar zie je het bord dat je zoekt: Road Ends Here.

Stap uit en doe je wandelschoenen aan, volg de rivier tot je bij een lange hangbrug komt, hier is je keuze: Ga je rechtdoor de Mount Aspiring vallei in? Of de brug over, naar de Rob Roy gletsjer? Hoe lang ga je weg? Hoe zwaar wil je het hebben? Maak je een dagtrip of een meerdaagse hike? Slaap je in hutten of in je eigen tent? Alles kan, je avontuur is begonnen. Sweet!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Mount Aspiring National Park

  • natuur
  • bergen
  • vallei
  • gletsjer
  • alles

Minpunten Mount Aspiring National Park

  • heimwee de rest van je leven
Ultieme tip: Rob Roy Gletsjer bekijken (wandeling van 2 uur) of een langere wandeling de vallei in. Wij hebben het in de winter gedaan en het was echt magisch.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors