Emigreren naar Nieuw-Zeeland

Emigreren naar Nieuw-Zeeland

Voor altijd in Nieuw-Zeeland blijven is geen onaantrekkelijke optie! Er zijn verschillende redenen om te emigreren naar dit prachtige land. Zo streven mensen die naar Nieuw-Zeeland verhuizen onder meer naar een 'betere kwaliteit' van leven. Dit is natuurlijk een relatief begrip en dus voor iedereen anders.

Maar je kunt wel stellen dat Nieuw-Zeeland op verschillende punten een streepje voor heeft. Het landschap is overweldigend mooi en je hebt veel rust en ruimte.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Voor agrariërs kan Nieuw-Zeeland ook interessant zijn vanwege de vele ruimte, de vruchtbare gronden en het uitblijven van melk- en mestquota's.

Verder heeft Nieuw-Zeeland een open sociaal leven. Er heerst een 'easy going'-mentaliteit. Kiwi's zijn vaak toegankelijk en makkelijk in de omgang. En het vooroordeel dat ze erg vriendelijk en oprecht zijn klopt. Andere redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Nieuw-Zeeland te emigreren zijn de democratie, de veiligheid en het gevoel van vrijheid in Nieuw-Zeeland.

Visum

Om te emigreren naar Nieuw-Zeeland zul je je door een behoorlijke bureaucratische regelgeving moeten worstelen. Hoe 'easy going' en vriendelijk de Kiwi's ook zijn, emigreren naar Nieuw-Zeeland is een stuk lastiger. Slechts een beperkt aantal mensen mogen zich in Nieuw-Zeeland vestigen.

Nieuw-Zeeland laat bijvoorbeeld geschoolde werknemers, investeerders en familie van Nieuw-Zeelanders toe. Nieuw-Zeeland reikt hiervoor verschillende verblijfsvergunnigen uit.

Je dient een Residence Permit aan te vragen bij de New Zealand Immigration Service. Hiermee heb je recht op wonen, werken en studeren voor onbepaalde tijd in Nieuw-Zeeland. Er gelden echter wel strenge criteria om zo'n Permit te krijgen. Zo moet je het Engelse op een bepaald niveau machtig zijn - al is dat voor Nederlanders en Belgen geen probleem - je moet een 'schoon verleden' hebben en je moet een medische keuring doen.

Verder moet je kunnen aantonen waarom jij in aanmerking komt voor een bepaald visum. Bijvoorbeeld waarom jij een positieve invloed kunt hebben op de Nieuw-Zeelandse economie. Dit kan met specifieke vaardigheden, een relevante opleiding of een investering.

Procedure

Een visum wordt alleen uitgereikt aan diegene die aan alle voorwaarden van de Nieuw-Zeelandse regering voldoet. Het beleid hiervoor is complex en bestaat uit veel regels.

Om in aanmerking voor een visum te komen, moet je eerst 400 NZ$ betalen aan de New Zealand Immigration Service. Je moet allerlei documenten, zoals diploma's en referenties, verzamelen die zijn gecertificeerd en vertaald in het Engels. Deze moeten worden erkend in Nieuw-Zeeland.

Je kunt ook kans maken op een visum van Nieuw-Zeeland wanneer je er een direct familielid of (aanstaande partner) hebt wonen met wie je wilt gaan samenleven. Kinderen tot 24 jaar kunnen een Residence Permit krijgen, als (een) ouder(s) al in Nieuw-Zeeland woont.

Wil je graag in Nieuw-Zeeland investeren? Dan moet je hiervoor een bedrag van minstens 1 miljoen NZ$ vrijmaken en mag je niet ouder zijn dan 65 jaar. Daarnaast heb je meer dan 3 jaar ervaring nodig in het bedrijfsleven.

Hulp bij emigreren

Het verkrijgen van een visum voor Nieuw-Zeeland is geen gemakkelijk proces. Om je kans op een toewijzing te vergroten en het proces te versnellen is het raadzaam gebruik te maken van een emigratie consultant.

Kijk verder voor de laatste informatie over emigreren naar Nieuw-Zeeland op Immigration.govt.nz.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors