Veiligheid Nieuw-Zeeland

Veiligheid Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een van de veiligste landen ter wereld. Het politieke klimaat is stabiel, geweldsmisdrijven komen relatief weinig voor en Nieuw-Zeelanders staan bekend als vriendelijk en gezagsgetrouw. De grootste risico's loop je in de natuur. Het weer in Nieuw-Zeeland kan vooral in de wildernis erg snel omslaan. Toeristen blijken dan vaak te weinig kleding en voedsel bij zich te hebben en lopen daarmee de kans onderkoeld te raken.

Zorg dus altijd voor voldoende eten, drinken en warme kleding en laat iemand van de Department of Conservation of Tourist Office weten dat je de wildernis intrekt. Smeer je tijdens zonnige dagen altijd goed in met zonnebrand, minstens factor 20.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Verder zijn er in Nieuw-Zeeland maar weinig plekken onveilig voor toeristen. Wel moet je alert zijn in stille en donkere straten. Anders dan in andere westerse steden is het in Nieuw-Zeeland vaak na zonsondergang doodstil op straat en kan het vooral voor vrouwen minder veilig zijn. Vermijd dan ook parken en slechtverlichte, afgezonderde plaatsen.

Liften is redelijk veilig in Nieuw-Zeeland maar gebruik altijd je gezonde verstand. Het is meestal niet slim om als vrouw alleen te liften. Ga je zelf rijden, let dan op dat men hier links rijdt. Je mag niet harder dan honderd km/u buiten en vijftig km/u binnen de bebouwde kom.

Alarmnummers

Politie, brandweer en ambulance:
Tel: 111 (24 uur per dag gratis bereikbaar in alle delen van het land)

Wegenwacht:
0800-500222 (24 uur per dag gratis bereikbaar in alle delen van het land)

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors