Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Hoe adembenemend de natuur ook is, tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland is het wel zo prettig als het weer ook een beetje meezit. Daarom is het verstandig om tijdens het plannen van je vakantie rekening te houden met de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland. 

De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland wordt voornamelijk bepaald door de seizoenen. Daarom is het belangrijk om te weten dat de seizoenen in Nieuw-Zeeland het tegenovergestelde zijn van de seizoenen in Nederland. Wat voor jou de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland is, hangt bovendien af van welke bestemmingen je plant te bezoeken en welke activiteiten je wilt ondernemen tijdens je vakantie in Nieuw-Zeeland. 

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?

Niets is zo veranderlijk als het weer in Nieuw-Zeeland. Er heerst een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat het klimaat in Nieuw-Zeeland te vergelijken is met dat in Nederland. De winters zijn zacht, de zomers warm en er valt het hele jaar door neerslag. Maar omdat Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt, valt de zomer tijdens de Nederlandse winter en andersom. 

De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland is daarom december tot en met februari. De temperaturen zijn dan zowel op het Noordereiland als het Zuidereiland aangenaam. Deze periode valt samen met de vakantie in Nieuw-Zeeland, waardoor het ook druk kan zijn. Sla je het hoogseizoen liever over? Plan je rondreis door Nieuw-Zeeland dan in maart en april, tijdens de Nieuw-Zeelandse herfst of in de lente die loopt van september tot en met november. 

Nieuw-Zeeland: Beste reistijd Noordereiland

De temperaturen op het Noordereiland liggen over het algemeen wat hoger dan op het Zuidereiland. Dat komt doordat het Noordereiland iets dichter bij de evenaar ligt. Houd er wel rekening mee dat het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ook een stuk vochtiger is in verhouding tot het Zuidereiland. Het deel ten noorden van Auckland kent zelfs een subtropisch klimaat. Omdat er vooral in de winter veel kans is op regen, is de zomer van december tot februari de beste reistijd voor het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Dit is ook het hoogseizoen. In de lente en herfst zijn de temperaturen ook nog aangenaam voor een rondreis over het Noordereiland.

Nieuw-Zeeland: Beste reistijd Zuidereiland

Hoe zuidelijker je reist in Nieuw-Zeeland, hoe koeler het wordt. Desondanks zijn de zomers op het Zuidereiland gemiddeld net iets warmer dan de humide zomerdagen op het Noordereiland. Voor zonaanbidders is de zomer dan ook de beste reistijd voor een rondreis over het Zuidereiland. Voor wintersportfanaten is juist de winter van juni tot augustus de beste reistijd voor het Zuidereiland. In deze periode zijn de skipistes van de Zuidelijke Alpen op het Zuidereiland het mooist. Als skieën niet aan jou besteed is, is het verstandiger om de koude wintermaanden te mijden.

 

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors