Douane Nieuw-Zeeland

Douane Nieuw-Zeeland

Wanneer je in Nieuw-Zeeland aankomt, moet je je paspoort en New Zealand Passenger Arrival Card gereed te houden voor inspectie. Deze Arrival Card krijg je in het vliegtuig. Wees er op voorbereid dat Nieuw-Zeeland strenge quarantaineregels heeft wat betreft de import van voedsel.

Zorg ervoor dat je geen eten bij je hebt want ze zijn als de dood voor allerlei (landbouw)ziektes. Het vliegtuig wordt bespoten met insecticide om allerlei micro-organismen te doden.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 75 reizen naar Nieuw-Zeeland

Aangeven van producten

Op je Arrival Card moet je voedsel, planten en dierlijke producten zoals vlees, zuivel, fruit, groenten, zaden en noten maar ook campingspullen, gebruikte schoenen, fietsen en golfclubs opgeven. Wanneer je dit niet doet, hangt er een boete of zelfs gevangenisstraf boven je hoofd!

Alle bagage wordt gecontroleerd of gaat door een röntgenapparaat. Daarnaast worden er snuffelhonden ingezet voor het achterhalen van quarantaineartikelen. Ook de invoer van drugs, steroïden, vuurwapens, beschermde dieren en producten als kaviaar, schelpen en ivoor is ten strengste verboden. Wanneer je niet zeker bent van iets in je bagage, geef de goederen dan aan en vraag het aan een douanebeambte.

Personen vanaf zeventien jaar en ouder mogen drie flessen sterke drank, 4,5 liter wijn of bier en 50 sigaretten of 50 gram aan tabaksproducten belastingvrij invoeren. Je kunt zoveel geld invoeren als je wilt. Wanneer je meer dan NZ$ 10.000 in contanten of tegenwaarde in buitenlandse valuta bij je hebt, moet je dit bij aankomst en vertrek wel even aangeven (travellercheques worden niet meegeteld). Doe je dit niet, dan ben je in overtreding.

Medicijnen

Bezoekers mogen voorgeschreven (niet-verdovende) medicijnen invoeren. Je moet hierbij het voorgeschreven recept van de dokter laten zien. De medicijnen moeten in hun originele verpakking zitten en een redelijke hoeveelheid zijn voor de duur van je verblijf. Voor sommige medicijnen, waaronder diegene die als 'prestatieverbeteraar' voor sporters worden beschreven, kan een importtoestemming en/of vrijwaring van quarantaine nodig zijn.

Verlaten van Nieuw-Zeeland

Verlaat je Nieuw-Zeeland, dan mag je niet zomaar alle dieren, planten, kunst en antieke voorwerpen met je meenemen. Ga voor meer informatie hierover naar Customs Offices in Auckland, Christchurch, Dunedin, Invercargill, Napier, Nelson, New Plymouth, Tauranga, Mount Maunganui, Timaru, Wellington en Whangarei. Kijk voor meer en de laatste informatie over 'douane' op Customs.govt.nz.

Houd er rekening mee dat je bij het verlaten van Nieuw-Zeeland nog een zogenaamde 'departure tax' van NZ$ 25 moet betalen. Deze is vaak niet inbegrepen in het retourticket. Als je vanuit Auckland vliegt, heb je de tax waarschijnlijk wel al bij je ticket betaald.

Reizen Nieuw-Zeeland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors