Timaru

Timaru

door Getaway Travel

Timaru is een levendig havenstadje aan de oostkust van het Zuidereiland. Het is een prima plek om even te relaxen na een eind te hebben gereden. De naam komt uit het Maori, 'Te Maru', dat veilige haven of schuilplaats betekent. Er staan een aantal mooie gebouwen zoals de Sacred Heart Basilica met dubbele torens, een grote koepel en een majestueuze inrichting.

Caroline Bay

De Aigantighe Art Gallery, spreek uit als 'ekentaai', heeft een interessante collectie van Nieuw-Zeelandse en Britse schilders. In het South Canterbury Museum kun je een exposities zien over Maori, de geschiedenis en de natuur van Canterbury. De trekpleister van Timaru is Caroline Bay, een populair wit zandstrand met daarachter parken met allerlei recreatiemogelijkheden.

ZELF NAAR Canterbury?

Bekijk alle 59 reizen naar Canterbury

De baai is met de stad op de heuvel erboven verbonden door brede trappen en terrassen. Hoogtepunt is het Caroline Bay Carnival. Dit feest begint op 26 december en duurt twee weken en zit vol met activiteiten en entertainment, zoals het gigantische vuurwerk met oud en nieuw.

Timaru ligt aan Highway 1, 165 kilometer ten zuiden van Christchurch op het Zuidereiland en zo'n 200 kilometer ten noorden van Dunedin.

Reizen Canterbury

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors