Hanmer Springs Thermal Pools

Hanmer Springs Thermal Pools

door Getaway Travel

Ben je moe van het reizen en kan je lichaam wel een reinigingsbeurt krijgen? Ga dan naar de Hanmer Springs Thermal Pools & Spa. In een ultiem relaxte omgeving verdwijnen je spierpijn en vermoeidheid als sneeuw voor de zon.

Thermale baden

Op zo'n twee uur rijden ligt dit gigantische complex met elf thermale en zoetwaterbaden van verschillende temperatuur en een zwemparadijs.

ZELF NAAR Canterbury?

Bekijk alle 61 reizen naar Canterbury

Vooral de thermische baden met een aangenaam temperatuurtje van tussen 36 en 40 graden Celsius zijn aanraders. Hierin dobber je heerlijk rond en heb je fantastisch uitzicht op het mooie landschap met bergen, heuvels, bossen, meren en riviertjes. Je kunt er ook een privé-zwembad huren en ben je nog niet relaxed genoeg, kun je ook nog gemasseerd worden.

Geneeskrachtig en rustgevend

De Hanmer Springs Thermal Pools & Spa werd in 1883 officieel geopend, maar al in 1859 ontdekt. Dit gebeurde toen een schapenboer op meerdere plekken rook uit de struiken zag komen. Het bleken stoomwolken te zijn van een aantal warmwaterbronnen die een geneeskrachtige en rustgevend werking hadden. Toen er een verbinding tussen Christchurch en Westport opkwam, werden de baden steeds vaker door toeristen bezocht en is het nu een populair relaxoord waar je elke dag terecht kunt.

Als je in Hanmer Spings op zoek bent naar een betaalbare, rustige accommodatie kijk dan op de website van The Chalets Motel. 

Sportieve activiteiten

Je kunt hier ook actief bezig zijn, want het omliggende park is maar liefst 168 vierkante kilometer groot. De omgeving van de baden leent zich perfect voor mountainbike-tochten en geweldige wandelingen. In het Hanmer Springs Forrest kun je bijvoorbeeld de korte Conical Hill Walk doen, waarmee je een mooi uitzicht op de omgeving hebt vanaf de Conical Hill Lookout.

Bungee jump

De langere Mount Isobel Walk die vijf à zes duurt is ook zeker de moeite waard. Mocht je energie over hebben, ga dan voor een bungee jump even verderop bij de Waiau Ferry Bridge van 37 meter hoog naar beneden om vlak boven de Waiau River weer omhoog te schieten. In dezelfde rivier kun je ook raften met rapids van twee en drie en jet boaten. Meer informatie hierover en voor tours kun je naar het Hurunui Visitor Information Centre in Hanmer Springs.

Hanmer Springs ligt tien kilometer vanaf Highway 7, ten noordwesten van Christchurch op het Zuidereiland. Op de website van Hanmer Springs Thermal Pools & Spa vind je meer over de behandelingen en andere praktische informatie.

Reizen Canterbury

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors