Akaroa

Akaroa

door Getaway Travel

Akaroa is een historisch plaatsje met een Frans tintje, op de kop van het schitterende schiereiland Banks Peninsula. Hier aan de Akaroa Harbour vestigden zich in 1838 namelijk de eerste Franse kolonisten die ook wel iets zagen in Nieuw-Zeeland. Maar dit nieuwe land werd net voor hun neus weggekaapt door de Britten.

Franse invloeden

Je ziet nog steeds in Akaroa zowel Franse als Engelse invloeden. Zo zijn er veel historische gebouwen in Franse stijl, Engelse cottages en straatnamen als Rue Lavaud, Rue Balguerie en Rue Jolie en is er een oude Franse begraafplaats, L'Aube Hill. Er zijn kosmopolitische winkeltjes en een pittoreske haven en er hangt een relaxte sfeer.

ZELF NAAR Akaroa?

Bekijk alle 7 reizen naar Akaroa

Historic Village Walk

Doe de Akaroa Historic Village Walk om de 43 historische gebouwen en plekken te zien, zoals de Church of Saint Patrick uit 1864 en de vuurtoren uit 1880. Aan de Rue Lavaud staat het oudste huis van heel Canterbury, het Langlois-Eteveneaux House and Museum, dat tussen 1841 en 1845 werd gebouwd. In het aangrenzende museum kom je meer te weten over de Franse kolonisten in Nieuw-Zeeland.

Andere wandelingen in Akaroa, zoals de mooie Banks Peninsula Track, brengen je naar de vulkanische bergen in de omgeving en bieden je een panoramisch uitzocht over de omgeving. Middenin het stadje is een strand waar je perfect kunt zwemmen.

Boottochten

Vanaf de steiger vertrekken boottochten door de haven en langs het schiereiland. Tijdens deze tochten kun je onder andere dwergpinguïns en kolonies zeehonden zien.

Akaroa is ook een van de beste plekken van Nieuw-Zeeland om de zeldzame hectordolfijnen te gaan spotten én ermee te gaan zwemmen. Deze kleinste dolfijnensoort zwemt vaak in grote groepen rond de kust van Akaroa. Het hele jaar door kun je hier een cruise maken om deze nieuwsgierige dolfijnen van dichtbij te zien.

Paragliden

Hier paragliden is een onvergetelijke ervaring! Je springt vanaf een berg en landt vlakbij Akaroa. Dan zweef je boven de indrukwekkende Banks Peninsula met zijn heftige geologische vormen die vooral vanuit de lucht goed te zien zijn.

Dit schiereiland heeft namelijk rotsige vulkanische uitlopers, woeste kapen, diepe dalen en steile kliffen. Hieromheen liggen prachtige stranden en in de blauwe zee zwemmen zeehonden en dolfijnen. Met een beetje mazzel zie je deze laatste uit het water omhoog springen.

In het Akaroa Information Centre in het centrum van het stadje vind je meer informatie over paragliden in deze omgeving.

Akaroa ligt op de Banks Peninsula, op zo'n tachtig kilometer van Christchurch, op het Zuidereiland aan Highway 75.

Reizen Akaroa

Meer Akaroa

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors