Arthur's Pass National Park

Arthur's Pass National Park

door Getaway Travel

Arthur's Pass National Park hoort met bijna 1200 vierkante kilometer tot de top vijf van grootste nationale parken van Nieuw-Zeeland. Het is een erg bergachtig gebied met verschillende toppen die meer dan 2000 meter hoog zijn en kent daarnaast enorme geologische contrasten.

Arthur's Pass National Park ligt in de Southern Alps, midden op het Zuidereiland.

Flora en fauna

Het park staat bekend om zijn besneeuwde bergen, diepe kloven, steile hellingen, woeste watervallen, wilde rivieren en dichtbegroeide bossen en valleien. Aan de westzijde, waar veel regen valt, is het landschap bedekt met een dicht en gevarieerd regenwoud waartussen rivieren stromen. Aan de oostzijde overheersen beukenbossen en met beemdgras begroeide vlakten.

Hoog in de bergen groeit gele en witte edelweiss en in de alpenweiden gentianen en sneeuwbessen. Voor vogelaars is dit een paradijs want hier leven veel soorten die je nergens anders ziet, zoals de grijsrugbrilvogel, kea, geweervogel en de paradijscasarca en de zeldzame grijze kiwi en blauwe eend.

Klimaat

Wanneer je dit park gaat bezoeken, neem dan wel je regenjas mee want hier plenst het tussen de 150 en 175 dagen per jaar. In de winter kan het streng vriezen. Daarom zijn februari en maart de beste maanden om Arthur's Pass National Park te bezoeken.

Wandelen

Het park is een walhalla voor wandelaars door de schitterende maar ook uitdagende natuur. Door de dalen, bergpasse en met puin en beemdgras bedekte hellingen bieden verschillende wandelroutes, die uiteenlopen van gemakkelijk tot zeer zwaar. Deze beginnen allemaal aan Highway 73 waar vervoer wordt geregeld van en naar het enige plaatsje in de omgeving: Arthur's Pass.

Onderweg zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden. Neem wel goede loopschoenen en waterdichte kleding mee en omdat routes niet altijd even goed staan aangegeven is een topografische kaart noodzakelijk. Ook ben je verplicht te melden wat je gaat doen bij het Arthur's Pass Visitor's Centre vanwege het veranderlijke weer.

Like deze pagina

Reizen Arthur's Pass National Park

Foto's & video's Arthur's Pass National Park

Meer Arthur's Pass National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors