Arthur's Pass National Park
9,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Stranden
10,0 Wildlife
6,0 Overige activiteiten
8,0 Bereikbaarheid

Arthur's Pass National Park

door Getaway Travel

Arthur's Pass National Park hoort met bijna 1200 vierkante kilometer tot de top vijf van grootste nationale parken van Nieuw-Zeeland. Het is een erg bergachtig gebied met verschillende toppen die meer dan 2000 meter hoog zijn en kent daarnaast enorme geologische contrasten.

Arthur's Pass National Park ligt in de Southern Alps, midden op het Zuidereiland.

ZELF NAAR Canterbury?

Bekijk alle 59 reizen naar Canterbury

Flora en fauna

Het park staat bekend om zijn besneeuwde bergen, diepe kloven, steile hellingen, woeste watervallen, wilde rivieren en dichtbegroeide bossen en valleien. Aan de westzijde, waar veel regen valt, is het landschap bedekt met een dicht en gevarieerd regenwoud waartussen rivieren stromen. Aan de oostzijde overheersen beukenbossen en met beemdgras begroeide vlakten.

Hoog in de bergen groeit gele en witte edelweiss en in de alpenweiden gentianen en sneeuwbessen. Voor vogelaars is dit een paradijs want hier leven veel soorten die je nergens anders ziet, zoals de grijsrugbrilvogel, kea, geweervogel en de paradijscasarca en de zeldzame grijze kiwi en blauwe eend.

Klimaat

Wanneer je dit park gaat bezoeken, neem dan wel je regenjas mee want hier plenst het tussen de 150 en 175 dagen per jaar. In de winter kan het streng vriezen. Daarom zijn februari en maart de beste maanden om Arthur's Pass National Park te bezoeken.

Wandelen

Het park is een walhalla voor wandelaars door de schitterende maar ook uitdagende natuur. Door de dalen, bergpasse en met puin en beemdgras bedekte hellingen bieden verschillende wandelroutes, die uiteenlopen van gemakkelijk tot zeer zwaar. Deze beginnen allemaal aan Highway 73 waar vervoer wordt geregeld van en naar het enige plaatsje in de omgeving: Arthur's Pass.

Onderweg zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden. Neem wel goede loopschoenen en waterdichte kleding mee en omdat routes niet altijd even goed staan aangegeven is een topografische kaart noodzakelijk. Ook ben je verplicht te melden wat je gaat doen bij het Arthur's Pass Visitor's Centre vanwege het veranderlijke weer.

Reizen Canterbury

Meer Arthur's Pass National Park

Reviews Arthur's Pass National Park

Mooiste snelweg van de wereld (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Ailis O'Neill op 13 mei 2017

Tijdens onze roadtrip door het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland was Arthur's Pass een van de plekken waar we het meest zin in hadden. Langs bergen, watervallen en rivieren reden we door het park heen. Tijdens onze eerste stop werden we verwelkomt door twee Kea (de beroemde alpen papegaaien die alleen leven op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, wat een bijzondere vogels! Maar let op dat ze niet het rubber van je auto wegvreten. Een must-do is de wandeling naar Devil's Punchbowl, Een 131 meter hoge waterval. Je kijkt je ogen uit in dit nationale park en je zou er gerust een maand zoet kunnen zijn met alles wat er te zien is en de vele wandelingen die je kunt maken. Mocht je een reis naar Nieuw-Zeeland op de planning hebben staan, dan mag je dit niet missen.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
6 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Arthur's Pass National Park

  • Vriendelijke locals
  • voldoende eetgelegenheden
  • prachtige natuur

Minpunten Arthur's Pass National Park

  • Vaak regenachtig
  • accomodatie duur
Ultieme tip: Devil's Punchbowl Waterval en The Wobbly Kea café & bar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors