Craigieburn Valley en Porter Heights

Craigieburn Valley en Porter Heights

door Getaway Travel

Niet zo bekend maar erg aantrekkelijk voor de ski-avonturier zijn Craigieburn Valley en Porter Heights op het Zuidereiland. Het grootste voordeel van beide gebieden is dat de prijzen er aanmerkelijk lager liggen en de pistes erg rustig zijn.

Craigieburn Valley

Craigieburn op de Hamilton Peak, veertig kilometer van Arthur's Pass National Park, wordt door skifanaten erg gewaardeerd, maar is bij het grote publiek nog niet bekend. Steile hellingen waarbij soms tussen de bomen door moet worden geskied, verse poedersneeuw en bijzonder weinig andere skiërs maken dit gebied tot een absolute must voor de skiliefhebber!

ZELF NAAR Canterbury?

Bekijk alle 56 reizen naar Canterbury

De sleepliften worden hier aangedreven door ronkende dieselmotoren en verder zijn er weinig voorzieningen aanwezig.

Porter Heights

Dichtbij Christchurch ligt Porter Heights, een uitgestrekt gebied met pistes van ruim twee kilometer lengte waarbij je tot zeshonderd meter kunt afdalen. Het sciencefiction-achtige café op de piste is absoluut een bijzondere plek om van je après-ski te genieten.

Overigens moet je hier oppassen voor iets wat je tijdens je ski-avontuur op het noordelijk halfrond niet snel zult tegenkomen: kea's. Deze lokale papegaaien vliegen rond op het parkeerterrein en kunnen behoorlijk agressief zijn! Ze zijn vooral dol op ruitenwissers en rondgestrooide etenswaren.

Reizen Canterbury

Foto's & video's Craigieburn Valley en Porter Heights

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors