Highway 73

Highway 73

door Getaway Travel

De Highway 73 over Arthur's Pass is de mooiste route die je kunt maken door de Southern Alps, de Nieuw-Zeelandse Alpen. Het is een bergweg van zo'n 160 kilometer tussen Springfield en Kumara Junction. De weg kan in de winter vanwege heftige sneeuwval gesloten zijn, dus informeer hierover van tevoren.

De weg klimt al snel steil omhoog tot de 945 meter hoge Portes Pass. De route gaat verder langs weidse met beemdgras begroeide bekkens en Lake Lyndon. Hier kun je in de zomer diverse vogels spotten en in de winter is er de kans dat je hierop kunt schaatsen!

Maanlandschap

De weg slingert verder door een soort maanlandschap bij Castle Hill. De grote kalksteenformaties die hier liggen zijn bijna huiveringwekkend en populair bij klimmers. Ooit was dit een deel van de route van Maori die op weg naar de West Coast waren en was tevens een van hun voedselverzamelplaatsen.

Dan ga je het Craigieburn Forest Park in: een met beuken begroeid park waar je schitterende wandelingen kunt maken, picknicken en fietsen. Hierna volgen Lake Pearson en Lake Grasmere die bekend staan om hun scherpe weerspiegelingen in het water en waar je goed op forel kunt vissen.

De omgeving is hier wat kaal omdat in begin van de twintigste eeuw hier massaal bomen werden gekapt om er schapen te kunnen hoeden.

Arthur's Pass

Maar wanneer je dan het Arthur's Pass National Park binnenrijdt, bevind je je weer in een prachtig bebost berglandschap. De weg gaat dan naar de top: Arthur's Pass op 924 meter hoogte. Je zult zien dat de vegetatie aan de oostzijde van de Alps voornamelijk bestaat uit mountain beeches, een beukensoort, en is deze aan de westzijde meer gevarieerd.

Stop even na het plaatsje Arthur's Pass want dan kun je de 131 meter hoge Devils Punchbowl Falls zien. Je kunt deze bereiken na een wandeling van drie kwartier. De weg eindigt bij Kumara Junction aan de West Coast.

Highway 73 rijdt van Christchurch in het oosten van het Zuidereiland helemaal naar de West Coast. Het mooiste gedeelte van de weg ligt tussen Springfield en Kumara Junction.

Like deze pagina

Reizen Canterbury

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors