Lyttelton

Lyttelton

door Getaway Travel

De haven van Lyttelton is dé plek waar alle import en export van het Zuidereiland wordt geregeld. Lyttelton staat bekend om de mooie uitzichten en gebouwen en gezellige cafés, waardoor deze plek geliefd is bij de lokale bevolking.

Timeball Station

Het Lyttelton Museum is leuk als je van scheepvaart houdt en ook het Timeball Station is uniek genoeg om eens een kijkje te nemen. Het Timeball Station bestaat uit een mast waaraan een soort grote bal hangt.

ZELF NAAR Canterbury?

Bekijk alle 59 reizen naar Canterbury

Vroeger viel deze bal precies om 1 uur 's middags GMT (Greenwich Mean Time) naar beneden, zodat de schepen in de haven hun tijd konden aanpassen en daardoor precies konden navigeren. Houdt er wel rekening mee dat je een steil stukje moet klimmen om bij het Timeball Station te komen en je kunt hier flink last hebben van hevige windvlagen.

Cruises

Vanuit Lyttelton vertrekken cruises naar de eilanden Quail en Ripapa, mét de kans dat je onderweg de kleine hector-dolfijnen tegenkomt. Beide eilanden zijn geschikt om mooie dagwandelingen te maken.

De haven van Lyttelton ligt op zo'n twaalf kilometer in het zuidoosten van Christchurch en is te bereiken via de Lyttelton Road Tunnel, of via Summit Road door de Port Hills. Vooral de laatste route is een echte aanrader vanwege de prachtige uitzichten die je hebt over de Banks Peninsula.

Reizen Canterbury

Meer Lyttelton

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors