Northland
9,7
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
10,0 Natuur
8,0 Interessant
10,0 Stranden

Northland

door Getaway Travel

Northland is de meest noordelijke streek van Nieuw-Zeeland en dat betekent een tropisch klimaat! Hier liggen schitterende stranden aan de blauwe oceaan, met pittoreske baaien en inhammen waar je kunt zonnen, zwemmen en surfen.

Ook heb je in Northland verschillende mogelijkheden om te duiken, zoals bij de Poor Knights Islands. Bij Matauri Bay kun je het beroemde Greenpeace-schip Rainbow Warrior onder water bewonderen.

ZELF NAAR Northland?

Bekijk alle 31 reizen naar Northland

Natuurschoon

Bij de paradijselijke Bay of Islands maak je de foto's om je achtergebleven familie en vrienden jaloers mee te maken. Helemaal in het noorden vind je in het Waipoua Kauri Forest nog stukken oerbos met kauri-bomen en nog even verder naar het noorden ligt het langste strand van het land: Ninety Mile Beach.

Historisch belang

Deze streek is van groot historisch belang. Hier was het eerste permanente contact tussen de Maori en de Europese kolonisten. Bij Pahia werd het omstreden Verdrag van Waitangi getekend waarmee officieel de verhoudingen tussen de Maori en de Europeanen opgetekend. In Northland liggen veel plaatsen waar je wat van de rijke Maori-geschiedenis kunt proeven.

Reizen Northland

Meer Northland

Reviews Northland

4 jaar wonen en werken (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Louise Molendijk op 20 november 2017

De mooiste provincie van NZ voor mij. Prachtige stranden, leuke kleine dorpjes, Tane Mahuta de machtige kauri boom, Bay of Islands, Karikari peninsula, Cape Reinga, my hometown Magical Mangawhai and many more places to see! Lekker eten, vriendelijke mensen en ontspanning.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Northland

  • betaalbaar
  • strand
  • restaurants
  • musea

Minpunten Northland

  • geen
Ultieme tip: Karikari Peninsula is adembenemend mooi met zijn bounty stranden en het is buiten hoogzomer om heel erg stil. Alfresco in Paihia is een van mijn favoriete restaurants!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors