Cape Reinga

Cape Reinga

door Getaway Travel

Cape Reinga is het op één na noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland, de meest noordelijke plek van het land zijn de Surville Cliffs. Het is hier alsof je je aan het einde van de wereld begeeft. Na kilometers lang door een verlaten gebied vol zand te hebben gereden, bereik je de eenzame Cape Reinga Lighthouse. Hier heb je een eindeloos uitzicht over zee.

Je kunt duidelijk de Tasmanzee in de Grote Oceaan zien overgaan: de Tasmanzee is veel donkerder van kleur. Wanneer het hier hard waait, kunnen er golven van tien meter voorkomen.

Onderwereld

Reinga betekent 'onderwereld' in het Maori. Volgens het geloof van de Maori maakten de geesten van de doden zich hier klaar voor hun reis naar Hawaiki, de plek waar de eerste Maori rond 1300 vandaan kwamen. De wortels van een oude pohutukawa-boom op de punt van Cape Reinga zouden het vertrekpunt van hun geesten zijn.

Dit uiterste noorden van Nieuw-Zeeland, de Aupori Peninsula, wordt door Maori ook wel Te Hku o te Ika Maui genoemd: 'de staart van de vis van Maui'. Maui is de mythische figuur die Nieuw-Zeeland zou hebben geschapen en trok op een zekere dag het Noordereiland als een vis uit de zee omhoog.

Bereikbaarheid

Cape Reinga is te bereiken wanneer je Highway 1 helemaal tot het noorden van het Noordereiland uitrijdt. Je kunt ook met een georganiseerde bustour mee die een spectaculaire tocht over het strand van Ninety Mile Beach maakt. Deze tours vertrekken uit Kaitaia, Mangonui en de Bay of Islands.

Like deze pagina

Reizen Cape Reinga

Meer Cape Reinga

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors