Cape Reinga
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Natuur
- Interessant
- Stranden

Cape Reinga

door Getaway Travel

Cape Reinga is het op één na noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland, de meest noordelijke plek van het land zijn de Surville Cliffs. Het is hier alsof je je aan het einde van de wereld begeeft. Na kilometers lang door een verlaten gebied vol zand te hebben gereden, bereik je de eenzame Cape Reinga Lighthouse. Hier heb je een eindeloos uitzicht over zee.

Je kunt duidelijk de Tasmanzee in de Grote Oceaan zien overgaan: de Tasmanzee is veel donkerder van kleur. Wanneer het hier hard waait, kunnen er golven van tien meter voorkomen.

ZELF NAAR Cape Reinga?

Bekijk alle 6 reizen naar Cape Reinga

Onderwereld

Reinga betekent 'onderwereld' in het Maori. Volgens het geloof van de Maori maakten de geesten van de doden zich hier klaar voor hun reis naar Hawaiki, de plek waar de eerste Maori rond 1300 vandaan kwamen. De wortels van een oude pohutukawa-boom op de punt van Cape Reinga zouden het vertrekpunt van hun geesten zijn.

Dit uiterste noorden van Nieuw-Zeeland, de Aupori Peninsula, wordt door Maori ook wel Te Hku o te Ika Maui genoemd: 'de staart van de vis van Maui'. Maui is de mythische figuur die Nieuw-Zeeland zou hebben geschapen en trok op een zekere dag het Noordereiland als een vis uit de zee omhoog.

Bereikbaarheid

Cape Reinga is te bereiken wanneer je Highway 1 helemaal tot het noorden van het Noordereiland uitrijdt. Je kunt ook met een georganiseerde bustour mee die een spectaculaire tocht over het strand van Ninety Mile Beach maakt. Deze tours vertrekken uit Kaitaia, Mangonui en de Bay of Islands.

Reizen Cape Reinga

Meer Cape Reinga

Reviews Cape Reinga

Altijd regen (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Linda Balfoort op 11 november 2017

De twee keer dat ik naar Cape Reinga ging, had ik regen. Compleet doorweekt kwam ik aan bij de vuurtoren. Ik kon de zee niet zo goed zien door de wolken, maar toen ik uiteindelijk een kijkje nam, zag ik wel de bergen en een beetje het water. Dit is zo'n mooie en spirituele plek voor de Maori's.

Pluspunten Cape Reinga

  • spiritueel
  • mooi

Minpunten Cape Reinga

  • regen
  • toeristen
  • ver weg
Ultieme tip: Neem een regenjas mee
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Cape Maria van Diemen (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Josien Muns op 06 juni 2017

Vlak voor je het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland bereikt kom je langs een parkeerplaats van waar een van de mooiste hikes van Nieuw Zeeland vertrekt. 14,5km door weilanden, moeras, regenwoud en metershoge zandduinen verhullen een pareltje aan de Oceaan: Cape Maria van diemen. Een wandeling die de zere voeten meer dan waard is om een van de meest prachtige plekken van Nieuw Zeeland te zien

Pluspunten Cape Reinga

  • prachtige omgeving

Minpunten Cape Reinga

  • moeilijk te vinden
Ultieme tip: Kies niet voor de makkelijke weg, maar doe die hikes waar de paden ophouden
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors