Motueka

Motueka

door Getaway Travel

Het leuke plaatsje Motueka ligt middenin een vruchtbaar landbouwgebied vol fruit. Hier rijd je langs boomgaarden met appels, peren, bessen, nectarines, abrikozen en citrusvruchten en kiwi-plantages. Al dit fruit is natuurlijk heerlijk en gezond, maar biedt backpackers tussen maart en juni ook nog eens werk als fruitplukker!

Maori's en kolonisten

Het stadje wordt sinds 1841 bewoond door Europese kolonisten, maar was daarvoor al honderden jaren een belangrijke plek voor de Maori-stammen Ngati Rarua en Te Atiawa. In de Pah Street kun je op afspraak een gemeenschapshuis bezichtigen. Wil je meer weten van de geschiedenis van Motueka, ga dan naar het Motueka Museum op High Street.

ZELF NAAR Motueka?

Bekijk alle 6 reizen naar Motueka

Outdoorfanaten

Tegenwoordig wonen hier veel kosmopolitische mensen, waaronder veel kunstenaars van wie je galeries kunt bezoeken. En hier komen veel outdoorfanaten die zich opmaken voor wandelingen door Abel Tasman National Park, Kahurangi National Park en langs de Golden Bay. Motueka is dan ook een goede start voor een bezoek aan deze nationale parken en de Golden Bay.

Kaiteriteri Beach

Ten noorden ligt een van de beste stranden van de omgeving: Kaiteriteri Beach. Dit strand heeft goudgeel zand en ligt aan helder groen water. Je kunt er verschillende watersporten doen en vanaf dit strand kun je per watertaxi naar Abel Tasman National Park. Ten zuiden van Motueka liggen prima badplaatsjes als Tasman en Mapua met kleine winkeltjes, wijnmakerijen en eethuizen.

Motueka ligt helemaal in het noorden van het Zuidereiland aan Highway 60.

Reizen Motueka

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors