Wairau Valley

Wairau Valley

door Getaway Travel

De Wairau Valley is een van de bekendste wijnstreken van Nieuw-Zeeland. De vallei is geroemd om zijn Sauvignon Blanc. Hoewel Montana Wines pas in 1970 de eerste was die hier begon met het planten van druiven, is Wairau Valley de grootste wijnstreek van het land. Nu zijn hier wel vijftig wijnmakerijen productief.

Wairau Valley ligt ten noordwesten van Blenheim op het Zuidereiland.

ZELF NAAR Wairau Valley?

Bekijk alle 1 reizen naar Wairau Valley

Wijntour

Elk jaar in februari kun je zo veel mogelijk soorten proeven tijdens het Wine Marlborough Festival. Als je niet in die periode in de buurt bent, dan kun je ook tijdens een wijntour je te buiten gaan aan deze heerlijke wijnen. Je kunt zelf met de auto gaan en de rit van 34 kilometer rijden. Je hebt hiervoor zeker een dag nodig.

Maar ook in Nieuw-Zeeland is het streng verboden in achter het stuur te kruipen na het drinken van alcohol, dus mocht je de wijn niet willen uitspugen, boek dan een bustour boeken. Informeer hiervoor bij het Montana Brancott Visitor Centre op High Street 1 in Blenheim.

Wijnmakerijen

Hunters Wines is een van de meest bekroonde wijnmakerijen van de streek. Hier kun je rode, witte en mousserende wijnen proeven en kopen waaronder de vermaarde sauvignon blanc, chardonnay en mousserende brut.

Wairau River Wines is gevestigd in een mooi uit leem, stro en paardenhaar opgetrokken gebouw. Hier kun je niet alleen wijn proeven, maar ook eten in het restaurant.

Wanneer je bij Highfield Estate aankomt, lijkt het even alsof je in Toscane bent beland. Het gebouw is opgetrokken in terracotta gekleurd steen en heeft een toren in Toscaanse stijl. Je kunt er een rondleiding doen gevolgd door een wijnproeverij.

Leuk in Wairau Valley is dat je in de zomer naast het wijnproeven ook veel fruitkramen zult treffen. Probeer absoluut de kersen in december die want die zijn ontzettend lekker!

Reizen Wairau Valley

Meer Wairau Valley

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors