Nelson Lakes National Park
7,0
8,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
8,0 Stranden
3,0 Wildlife
5,0 Overige activiteiten
8,0 Bereikbaarheid

Nelson Lakes National Park

door Getaway Travel

Nelson Lakes National Park ligt aan de noordkant van de Southern Alps op het Zuidereiland en is een schitterend bosrijk en bergachtig gebied. Er zijn toppen die boven de tweeduizend meter pieken en tussen de bomen liggen de gletsjermeren Lake Rotoiti en Lake Rotoroa verscholen.

Flora en fauna

De bossen zijn erg dichtbegroeid waardoor er een hoge luchtvochtigheidsgraad is dat zorgt voor een weelderige varen- en mossenvegetatie leeft. Boven de boomgrens groeien kruiden en alpenbloemen. In en rond de rivieren leven verschillende soorten watervogels en vissen zoals enorme palingen en regenboogforellen. Heb je trek daarin, kun je bij het Rotoroa Ranger Station en plaatselijke hengelsportwinkels een visvergunning krijgen.

ZELF NAAR Nelson Lakes National Park?

Bekijk alle 2 reizen naar Nelson Lakes National Park

Skiën

In het park kun je ook skiën. Hoewel er hiervoor betere plekken in Nieuw-Zeeland zijn, kun je hier tussen juni en september een mooie tocht maken. Omdat het nogal een lange afstand is die je moet afleggen naar de skivelden, is het er meestal rustig. Rainbow Skifield aan Highway 63 heeft de meeste skifaciliteiten.

Wandelroutes

Maar Nelson Lakes National Park is bij uitstek een wandelpark. Niet alleen vanwege de schitterende natuur en de vele wandelpaden die zijn uitgezet, maar ook vanwege het simpele feit dat er nauwelijks auto's kunnen komen. Een watertaxi vanuit St Arnaud is dan ook de makkelijkste manier om het park binnen te komen.

Rond de meren is een netwerk aan geweldige wandelroutes uitgezet die variëren van tien minuten tot een kleine week. Om te overnachten onderweg zijn er zo'n 25 hutten en een aantal campings. Boek de hutten, zeker in de zomer, van tevoren want dan kan het druk zijn.

Een van de mooiste routes is de Travers-sabine Circuit van tachtig kilometer. Deze gaat door twee grote dalen, over een bergpas, door het mooie Howard-Speargrass-gebied en langs de twee grote gletsjermeren.

Praktische informatie

Informatie over wandeltracks, kaarten, hutten en het weer kun je krijgen bij het hoofdkwartier van het park in St Arnaud of bij het Rotoroa Ranger Station aan Lake Rotoroa.

Nelson Lakes National Park is te bereiken met de auto via Highway 63 tot St Arnaud, Lake Rotoiti, Lake Rotoroa en de Rotoiti Lookout aan het einde van de Mount Robert Road op het Zuidereiland.

Reizen Nelson Lakes National Park

Meer Nelson Lakes National Park

Reviews Nelson Lakes National Park

on top of the world (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door anouk reijnen op 08 mei 2017

Wat een rust vonden wij bij St Arnaud. De tocht naar de top van de berg was redelijk zwaar. Een lange klim van vier uur, met voor het laatste stukje losse steentjes, sneeuw en nattigheid. Maar hoe zwaar ook, deze tocht was het zeker waard. Bovenop de berg heb je een prachtig uitzicht over het meer en de bergen.

7,0
8 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
3 Wildlife
5 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Ga voor je de klim gaat maken naar de DOC om het weer te checken, je kan de top niet altijd bereiken als het hard waait of regent.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors