Te Waikoropupu Springs
9,5
9,0 Algemene ervaring
9,5 Interessant
10,0 Prijs-kwaliteit

Te Waikoropupu Springs

door Getaway Travel

De Te Waikoropupu Springs, kortweg 'Pupu Springs' genoemd, zijn de grootste bronnen van Nieuw-Zeeland en behoren zelfs tot de grootste bronnen ter wereld! Het water heeft een constante temperatuur van 11,7 graden Celsius en is uitzonderlijk helder, omdat het uit een ondergronds grottenstelsel afkomstig is. De belangrijkste bron ligt in de Takaka River en heeft een uitstoot van veertien kubieke meter per seconde.

Wandelroute

Een gemakkelijke wandeling door een prachtig bos leid je naar een platform, waar je met behulp van een periscoop de Pupu Springs kunt bewonderen. Voorbij deze bronnen begint de Pupu Walkway van drie kilometer, die de route van een watertrap volgt. Deze watertrap is aangelegd ten tijde van de goudkoorts in de negentiende eeuw. Nog steeds kun je langs deze route restanten van een goudmijn zien. Nu wordt de watertrap gebruikt om stroom op te wekken.

ZELF NAAR Marlborough & Nelson?

Bekijk alle 49 reizen naar Marlborough & Nelson

De Te Waikoropupu Springs liggen in de buurt van Takaka, ten westen van het Abel Tasman National Park, op het Zuidereiland. Ze zijn te bereiken via Highway 60 richting de Golden Bay. Sla af bij Waitapu Bridge waar de Pupu Springs staan aangegeven.

Reizen Marlborough & Nelson

Reviews Te Waikoropupu Springs

De kleuren en prachtige natuurlijke uitstraling van de Pupu Springs (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Denice van Velden op 30 mei 2017

De kleuren van deze plek zijn zo magisch dat je bijna niet gelooft dat het allemaal natuur is. Echt te mooi gewoon. Het is goed te bereiken om te lopen en ook een groot deel goed te bereiken met een rolstoel of kinderwagen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Interessant
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Te Waikoropupu Springs

 • gratis
 • mooi
 • natuur
 • fris
 • kleurrijk

Minpunten Te Waikoropupu Springs

 • niet alles te bereiken voor rolstoel
Ultieme tip: Vergeet je camera niet mee te nemen! Maar kijk niet alleen door je lens naar deze plek, kijk zonder camera en ervaar deze magische plek in het echt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nature at it's best (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Ashley Pulcini-Wijnants op 30 januari 2017

In vele reisgidsen staat het als een 'must-do' in het Noordelijke puntje van het Zuidereiland. Ook wij hebben een stop gemaakt bij de Te Waikoropupu Springs. Een 'Must-do' is het zeker. Een ware oase van rust, pure natuur en prachtige kleuren komen je tegemoet. Nature at it's best! Iedereen die nog naar Nieuw-Zeeland gaat, zet deze bestemming op je lijstje, je krijgt er geen spijt van.

9,0
8 Algemene ervaring
9 Interessant
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Te Waikoropupu Springs

 • Natuur
 • Echt Nieuw Zeelands

Minpunten Te Waikoropupu Springs

 • die zijn er niet
Ultieme tip: Laat de fotocamera, telefoons en Gopro's heel even voor wat het is, en geniet optimaal van wat dit stukje natuur te bieden heeft.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors