Rotorua
7,9
7,5 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
7,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden

Rotorua

door Getaway Travel

Rotorua ligt iets ten noorden van het midden van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland, 60 kilometer ten zuiden van Tauranga, en 105 kilometer ten zuidoosten van Hamilton. De stad heeft ongeveer 55.000 inwoners en ligt in een gebied met veel geothermische activiteit.

Zwavellucht

Wanneer je door Rotorua rijdt ontdek je dit ook al snel; op de raarste plekken komt stoom uit de grond, en de kenmerkende zwavellucht verwelkomt je al lang voordat je in het centrum van de stad bent.

ZELF NAAR Rotorua?

Bekijk alle 46 reizen naar Rotorua

Rotorua is ondanks de immer aanwezige geur van rotte eieren de populairste bestemming van het Noordereiland. Dat Rotorua met zo'n lucht nog zo populair is lijkt misschien vreemd, maar juist hier ga je schoner en frisser weg dan je ooit geweest bent. Alle vulkanische activiteit zorgt namelijk niet alleen voor de kenmerkende zwavelgeur, maar ook voor pruttelende modderpoelen, warmwaterbronnen en hydrothermische meren en allerlei manieren om daar volop gebruik van te maken en heerlijk te ontspannen.

Toeristische attractie

Naast de bijnaam 'Rotten-rua', die de stad dankt aan de rotte eierenlucht die er hangt, heeft Rotorua nog een bijnaam: 'Roto-Vegas'. Alle bezienswaardigheden, natuurlijke eigenaardigheden en aparte activiteiten zorgen namelijk ook voor massa's toeristen. Nadat bekend werd dat de thermische bronnen in Rotorua een geneeskrachtige werking wisten velen de weg naar deze plek te vinden, en zijn er sindsdien ook niet meer weggebleven.

Al die toeristen geven 'Roto' soms een beetje het idee van een kermis, maar vergis je niet, Rotorua is niet voor niets een van de populairste steden van Nieuw-Zeeland. De vele activiteiten, de prachtige natuur en de sterke invloed van de Maori cultuur maken het tot een plek waar mensen graag terugkomen.

Reizen Rotorua

Meer Rotorua

Reviews Rotorua

Een van de meest wonderlijke plekken ter wereld (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Roos Zondag op 23 mei 2017

Rotorua is een geweldige plaats om te bezoeken in Nieuw Zeeland. De natuur is zo uniek, al de vulkanen en al dat zwavel geeft het echt iets wonderlijks. De geur die zo veel mensen juist zo vies vinden vind ik wel wat hebben. Het is ook de ultieme plek om te ontspannen met heel veel Hot Springs en sauna's. Wellness is daar een groot begrip! Het is ook prachtig om langs het water te lopen van Lake Rotorua of om gewoon rustig aan te doen in een van de vele restaurantjes in het stadje. Het is een geweldige vakantiebestemming in Nieuw-Zeeland

Pluspunten Rotorua

 • Niet heel erg duur
 • Gezellig centrum
 • Veel natuur

Minpunten Rotorua

 • De lucht van swavel
 • Heel erg heet bij de volcanen
Ultieme tip: Ga zeker de volcanische gebieden bekijken. Maar let op je eigen veiligheid en volg de instructies op de borden. Het kan natuurlijk best gevaarlijk zijn in die gebieden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eendaags bezoek aan Rotorua in Nieuw-Zeeland (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Chris Almekinders op 16 februari 2017

Rotorua is een prachtige omgeving met mudpools en geisers en veel geothermische activiteit. Wij verbleven hier een nacht op een camperplaats midden in de natuur. Geniet van de stilte en de rust die hier heerst. Breng zeker ook een bezoek aan een Maori-dorp met traditionele Hangi als diner.

7,2
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Rotorua

 • betaalbaar

Minpunten Rotorua

 • continue zwavellucht
Ultieme tip: Maori-dorp bezoeken met daarbij een traditioneel diner, de zgn. Hangi
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers

Red wood forrest (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Marleen Jellema op 21 september 2016

Rotorua is een mooie stad, waar veel vulkanische activiteit is (daardoor mudpools en hotsprings, maar ook zwavelgeur) onwijs mooie natuur en Maori stammen die te bezoeken zijn! Te puia is zeker aan te raden!

Pluspunten Rotorua

 • mooie omgeving
 • vriendelijke mensen

Minpunten Rotorua

 • zwavelgeur (stank)
Ultieme tip: Op bezoek bij een Maori stam! ( te puia is een aanrader)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder Rotorua (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ruby Oudejans op 21 april 2016

Ruik je de geur van rotte eieren? Dan ben je aan het juiste adres! Rond de stad Rotorua vinden namelijk vele vulkanische activiteiten plaats. Naast de bijzondere geur vind je hier (gelukkig) ook felgekleurde meren, borrelende modderpoelen en diverse geisers. Een bezoekje waard!

Rainbow Mountain
Vlak voor je de stad binnen rijdt, heb je de mogelijkheid om een mooie wandeling te maken. De berg heet Rainbow Mountain en de wandeling naar de top duurt ongeveer 1,5 uur. Je raadt het misschien al, maar deze wandeling is echt best zwaar! Maar het is het zeker waard, want het uitzicht is prachtig. Je hebt een uitzicht van 360 graden en met lekker weer kan je heel ver kijken.

Wai-O-Tapu
Wai-O-Tapu is een kleurrijk gebied ten zuiden van Rotorua. Naast actieve geisers vind je hier ook vulkanische meren in de meest prachtige kleuren! Neem even een kijkje bij de Devil’s Pool, de Champagne Pool en de Devil’s Ink Pots. De namen spreken eigenlijk al voor zich. Een wandeling van ongeveer anderhalf uur brengt je naar alle bijzondere plekjes.

Polynesian Spa
Na een drukke, maar unieke dag is je lichaam vast wel toe aan wat ontspanning. Wij zijn hiervoor naar de Polynesian Spa gegaan, waar we een privé-bad huurden met uitzicht op Lake Rotorua. Hier waren onze vermoeide beentjes wel aan toe! Even lekker badderen in het thermale water en kan je weer alles aan!

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
nvt Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Rotorua

 • De thermale baden
 • De unieke natuur
 • Mooie wandelingen

Minpunten Rotorua

 • De geur van rotte eieren
 • Vrij rustige stad
Ultieme tip: Na een drukke dag een privé-bad huren bij Polynesian Spa.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors