Ninety Mile Beach

Ninety Mile Beach

door Getaway Travel

Ninety Mile Beach in Northland op het Noordereiland is het langste strand van heel Nieuw-Zeeland. De naam doet vermoeden dat er negentig mijl aan onafgebroken strand ligt, maar het is 'slechts' negentig kilometer. Toch lang genoeg om indrukwekkend mooi te zijn. De zandduinen zijn op sommige plekken bijna 150 meter hoog en het strand maar liefst zes kilometer breed!

Over het strand rijden is een aparte ervaring, maar dit kun je helaas niet met je gewone huurauto doen. Deze zal zeer waarschijnlijk in het zand wegzakken. Ook zal je verzekering dit geen goed plan vinden, want dit soort activiteiten vallen niet onder de dekking.

ZELF NAAR Northland?

Bekijk alle 31 reizen naar Northland

Excursies op het strand

Gelukkig vertrekken er vanuit Kaitaia, Mangonui en de Bay of Islands verschillende excursies met bussen over het strand. Maar over het strand rijden is niet de enige reden om helemaal naar het noorden van Nieuw-Zeeland te rijden. Je kunt hier ook kajakken, vissen, quad-biken, paardrijden, golfen en elk jaar worden hier marathons gehouden.

Ninety Mile Beach ligt bij Highway 1 die je helemaal naar het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland leidt op het Noordereiland. Je kunt een bus-tour boeken in Kaitaia, Mangonui en de Bay of Islands of je huurt zelf een 4WD.

Reizen Northland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors