Franz Josef Glacier
Gemiddelde waardering
7,7
8,0 Algemene ervaring
8,0 Mooi
7,0 Bereikbaarheid
- Wildlife

Franz Josef Glacier

door Getaway Travel

De Franz Josef is de mooiste van de twee gletsjers in Nieuw-Zeeland. Hij is in 1865 door een Oostenrijker ontdekt, die de gletsjer naar de toenmalige Oostenrijkse keizer vernoemde. Er zijn diverse tracks voor elk niveau die je langs een winterwonderland met glinsterende pieken, blauwgroene ijsgrotten en diepe gletsjerspleten voeren.

De Sentinel Rock is gemakkelijk te bereiken en vanaf hier kun je in 1,5 uur de mooie Ka Roimata o Hine Hukatere Walk doen.

Lopen of beklimmen

De beste manier om de gletsjer te verkennen is er overheen te lopen samen met een gids. Gestoken in een warme jassen, laarzen en andere benodigdheden maak je een schitterende wandeling over het ijs. Je kunt kiezen uit een halve of hele dag. Het ijs kun je ook echt te lijf gaan door de gletsjer te beklimmen.

Helikoptervlucht

Heb je een wat ruimer budget en of ben je wat minder ter been? Neem dan een helikopter voor een fantastische gletsjervlucht, waarbij je bijna altijd een landing maakt op een van de besneeuwde toppen.

Ga wel vroeg in de dag want vaak ontstaat er later bewolking waardoor het uitzicht minder wordt. Ben je op zoek naar een goede adrenaline kick? Ga dan skydiven boven dit fantastisch mooie gebied!

Ben je op zoek naar accommodatie bij Franz Josef? Kijk dan eens op de site van Rainforest Retreat. Hier heb je ruime keus, van dorm-style kamers tot exclusieve treetop lodges.

Like deze pagina

Reizen Franz Josef Glacier

Meer Franz Josef Glacier

Reviews Franz Josef Glacier

Avontuurlijke Franz Josef (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Yvet Koopmanschap op 11 december 2016

Franz Josef, een bijzonder avontuurlijke plek!
Bij een reis door New Zealand mag deze Glacier niet overgeslagen worden, mede door de activiteiten die hier gedaan kunnen worden zorgt dit voor een heel andere beleving van NZ. Ik besloot om de Glacier van twee kanten te aanschouwen. Over land en vanuit de lucht: een helikoptervlucht die je midden op de Glacier dropt voor een hike!
Van tevoren word je voorzien van speciale schoenen en kledij, waarna het avontuur kan beginnen. In kleine groepjes de berg op, onder leiding van een gemotiveerde tourguide. De gids wist veel te vertellen over de hike, de Glacier en klimaatverandering.
De hike bracht ons door ijsgleuven en eindigde met een glijbaan van ijs. Tijdens de tocht was er voldoende tijd om te genieten van het uitzicht en foto's te maken. Na afloop werden we weer opgehaald door de heli en konden we nog eenmaal de Glacier vanuit de lucht bekijken.
De hike duurt niet lang en is aan de prijzige kant, maar heeft zeker bijgedragen aan een bijzondere, once-in-a-lifetime ervaring!

Pluspunten Franz Josef Glacier

 • goede tourguide
 • avontuurlijk
 • hot pools
 • hiken
 • helicopterflight

Minpunten Franz Josef Glacier

 • duur
Ultieme tip: Aanrader: helikoptervlucht met hike, daarna heerlijke bijkomen in een van de hotpools.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Vooral de ijstunnels zijn geweldig! (bezocht in januari 2011)

Review geschreven door Marleen de Keyzer op 02 augustus 2016

Alweer bijna 5 jaar geleden beklom ik de Franz Josef Gletsjer op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Maar... ik was een van de laatste groepen die omhoog mocht (lucky me). De gletsjer smelt jammer genoeg te hard en wordt nu beschermd. Je kan de gletsjer alleen nog met een heli-hike bewonderen.

Vrij prijzig die heli-hike volgens mij, maar zeer de moeite waard. Of in ieder geval dat was het beklimmen van de gletsjer. Want vanaf de voet van Franz Josef ziet de gletsjer er totaal niet spectaculair uit: een stukje sneeuw omgeven door een bruine massa. Maar bovenop de top is het toch wel waanzinnig.

Met ijzeren pinnen onder je bergschoenen ga je de uitdaging aan. No worries, alles wat je nodig hebt om de gletsjer te beklimmen kan je daar huren. Je loop over ijsgleuven, beklimt steile ijshelingen en kruipt onder ijstunnels door. Het is een waar avontuur, en onvergetelijk!

Als je de top hebt bereikt, kijk je uit over een grote, witte ijsmassa. Een stuk indrukwekkender dan het uitzicht dat je beneden hebt. Wel jammer dat het ijs vrij bruin is van al het zand eromheen, tja global warming....

Je kan het beste vroeg in de ochtend gaan, in de middag hangt de gletsjer vaak in de wolken (daar hadden wij last van en dat maakt het uitzicht toch minder mooi).

7,7
8 Algemene ervaring
8 Mooi
7 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Franz Josef Glacier

 • Onvergetelijke ervaring
 • Uitzicht op de top

Minpunten Franz Josef Glacier

 • De klim is gesloten
 • In de middag vaak bewolking
Ultieme tip: Kruip door een van de ijstunnels onderweg, een onvergetelijke ervaring!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors