Shantytown Jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland begint hier!

Shantytown

door Getaway Travel

Shantytown is een openluchtmuseum waar werkelijk van alles is nagebouwd uit de periode rond 1880 en je even terug in de tijd gaat. Dit nagebouwde goudmijnstadje is weinig authentiek, toch zorgt al dit namaak voor een hoop vermaak. Het is een openluchtmuseum waar werkelijk van alles is nagebouwd uit de periode rond 1880 en je even terug in de tijd gaat.

Zo staat er een ziekenhuis, bank, gevangenis, saloon, kapper, kerk, smederij, winkels en natuurlijk veel 'oude' huisjes. Ook is er een stoomtreintje dat je dwars door het regenwoud naar een nog werkende zaagmolen brengt. In de zomer kun je met een postkoets door het stadje rijden.

ZELF NAAR West Coast?

Bekijk alle 42 reizen naar West Coast

Nieuw attracties

Hoewel het een niet meer bestaand stadje betreft, is Shantytown volop in beweging. Er worden elk jaar - net als in de Efteling - nieuwe attracties bijgebouwd. Zo is er een 'magical theatre' gekomen waarin het leven van de vroegere bewoners van het stadje op een speciale manier tot leven komen.

Best of all van Shantytown is het goudveld! Hier mag je met een goudpan naar goud zeven en ze garanderen je dat je zeker goud zult vinden, dat je bovendien mag meenemen. Dit is vooral erg leuk voor kinderen.

Shantytown ligt vlak onder Greymouth aan de westkust van het Zuidereiland aan Highway 6. Op de website van Shantytown vind je meer over de kenmerk van highlight en andere praktische informatie. Op de website van Shantytown vind je meer over de attracties en andere praktische informatie.

Reizen West Coast

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors