Kahurangi National Park

Kahurangi National Park

door Getaway Travel

In 1996 kreeg Nieuw-Zeeland er weer een nationaal park bij, en wat voor eentje! Dit flora en fauna wonderland is met bijna 500.000 hectare het tweede nationaal park van het land en een van de mooiste.

Er groeien inheemse bossen met veel boomvarens en nikau-palmen. Maar liefst vijftig procent van alle plantensoorten van Nieuw-Zeeland bevinden zich hier. Ook leven ongelooflijk veel verschillende vogels, zoals de zeldzame blauwe eend en de kiwi. Niet voor niets betekent Kahurangi 'waardevol bezit' in de Maori-taal.

ZELF NAAR Marlborough & Nelson?

Bekijk alle 51 reizen naar Marlborough & Nelson

Meerdaagse Heaphy Track

Dit nationaal park leent zich uitstekend voor geweldige wandeltochten met als hoogtepunt de meerdaagse Heaphy Track. Deze wandeling gaat dwars door het park en verbindt de Golden Bay met de westkust. De route is 77 kilometer en duurt tussen de vier en zes dagen.

Jarenlang deed deze track als pakezelroute voor goudzoekers en wordt sinds 1965, lang na de gold rush, weer goed onderhouden.

De meeste mensen lopen deze tocht van het noorden in Brown Hut, 35 kilometer ten zuiden van Collingwood naar het zuiden naar Kohaihai Shelter, 15 kilometer ten noorden van Karamea. De tocht is vrij gemakkelijk te doen.

Omgeving en uitzicht

Tijdens de tocht loop je door een regenwoud met varenbomen en nikau-palmen en steek je onstuimige riviertjes over via spectaculaire hangbruggen. Je hebt een schitterend uitzicht op Mount Perry en de kust, vooral bij Heaphy Hut.

De weersomstandigheden kunnen in de winter behoorlijk heftig zijn en het kan in alle seizoenen veel regenen. Het klimaat in deze streek is er erg zacht maar helaas kun je er door sterke golfstromen niet zwemmen in de zee.

Heaphy Hut

Zwemmen is wel mogelijk bij Heaphy Hut en is dan ook een aanrader om hier langer te blijven relaxen. Er zijn onderweg verschillende hutten waar je kunt overnachten, al zijn deze vooral in de zomer snel vol. Reserveer dus van tevoren of neem een lichtgewicht tentje mee. Er zijn overal faciliteiten om te koken.

Meer informatie over de Heaphy Track en andere hiketochten is te krijgen bij de Visitor Information Centres in Collingwood, Takaka, Motueka aan Highway 60 en Nelson aan Highway 6 op Zuidereiland.

Wanneer je de Heaphy Track in het noorden begint, gaat er een bus vanuit Collingwood naar Brown Hut. Vanuit het zuiden moet je vanuit Westport aan Highway 67 de bus nemen naar Karamea en vervolgens ga je met de taxibus naar de Kohaihai Shelter.

Reizen Marlborough & Nelson

Meer Kahurangi National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors