Buller River

Buller River

door Getaway Travel

Dwars door de bossen en diepe ravijnen van de schitterende Buller Gorge aan de ruige en westkust, stroomt de Buller River. Via het Rotoitomeer vindt deze rivier langs de indrukwekkende steile granieten rotsen zijn weg naar de Tasmanzee. En jij kunt hier samen met andere helden in een boot stappen.

Washing machine

Aangevoerd met kreten als 'lean left' en 'paddle down' laat je je meesleuren door het wilde water met rapids van drie en vier. Hoogtepunt is de 'washing-machine' bij Ariki waar je met je bootje van een hoge waterval afdondert.

ZELF NAAR Buller River?

Bekijk alle 2 reizen naar Buller River

De rivier wordt helemaal onstuimig wanneer het heeft geregend.

Jet boat

De Maori naam voor de Buller River is Kawatiri en betekent 'vlug en diep'. Dit klinkt voor de durfallen natuurlijk als muziek in de oren. Tijdens een jet boat-tocht over deze rivier schiet je langs bergwanden en maak je overweldigende spins van maar liefst 360 graden! Een echte aanrader voor alle avonturiers.

Vooral mooi om te zien is de Buller Gorge. Deze bergkloof leent zich uitstekend voor wandelingen en andere activiteiten als raften en kajakken.

De Buller River loopt van de Nelson Lakes in het noorden van het Zuidereiland uit in de Tasmanzee aan de westkant van het Zuidereiland, bij Highway 6. Je kunt in Nelson, Westport en Murchison een rafttocht over de Buller River boeken.

Reizen Buller River

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors