Invercargill

Invercargill

door Getaway Travel

Invercargill is de zuidelijkste stad van Nieuw-Zeeland en tevens het commerciële centrum van Southland. De stad is tussen 1850 en 1870 door Schotten gesticht en dat is nog goed te merken aan de vele straten die zijn vernoemd naar Schotse rivieren. Het ontwerp van de stad is mooi en vooral netjes met brede en groene straten. Maar Invercargill is nogal een saaie stad waar weinig is te beleven.

Het weer is er ook op zijn Schots. De stad is dan ook een noodzakelijke stop wanneer je Stewart Island, The Catlins en de ruige gebieden van zuidelijk Fiordland gaat bezoeken. Mocht je hier toch verzeild raken, dan zijn er een aantal aardige attracties.

ZELF NAAR Invercargill?

Bekijk alle 3 reizen naar Invercargill

Geschiedenis van mens en dier

Het Southland Centennial Museum and Art Gallery aan Gala Street biedt je drie verdiepingen met kunstexposities van de geschiedenis van mens en dier in dit gebied aan. Bijzonder is de reptielentuin waar Nieuw-Zeelands 'levende fossielen', de tuatara's, in een nagebootste natuurlijke omgeving rondstappen.

Eilandreservaten

Het Subantartic Islands Interpretive Centre is ook de moeite waard. Hier leer je meer over de vijf afgelegen eilandreservaten die tussen Nieuw-Zeeland en Antarctica liggen. Tijdens de Roaring Forties Experience maak je een spectaculaire audiovisuele reis. Naast het museum ligt Queen's park met geometrisch aangelegde Engelse bloementuinen en een klein wildpark met herten en kangoeroes.

Nieuw-Zeelandse kunst

Het Anderson Park and Art Gallery aan McIvor Road is gevestigd in een prachtig huis uit 1925. De galerie toont een mooie collectie Nieuw-Zeelandse kunst. Wil je de snelle bloei van Invercargill van eind negentiende begin twintigste eeuw zien, ga dan naar Dee Street en Tay Street. In het noorden van Dee Street staat het eerste publieke ziekenhuis van Nieuw-Zeeland uit 1866.

Bouwstijlen

Het bakstenen Alexander Building is interessant vanwege de verschillende stijlen die in het ontwerp zijn gebruikt. Hier tegenover staat het Grand Hotel met mooie ijzeren balkons. Wanneer je Tay Street kruist, zie je het imposante Troopers' Memorial tussen drie fraaie bankgebouwen uit de periode 1876 en 1926.

Verder bevinden zich in Tay Street een aantal (neo) renaissance gebouwen, zoals het Civic Theatre en de St.-John's Anglican Church met schitterende gebrandschilderde ramen. De First Presbyterian Church heeft een opvallende 32 meter hoge vierkante toren.

Invercargill ligt helemaal aan de onderkant van het Zuidereiland aan Highway 1.

Reizen Invercargill

Meer Invercargill

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors