Tuatepere - Riverton Route

Tuatepere - Riverton Route

door Getaway Travel

Tuatepere is zelf niet zo bijzonder, tenzij je helemaal gek bent van worst. Dit stadje op het Zuidereiland staat namelijk bekend als 'sausage capital of New Zealand'. Ook als je geen worstliefhebber bent, is een stop in Tuatepere de moeite waard. De schitterende omgeving van dit plaatsje is namelijk erg geschikt voor wandelingen.

Tien kilometer ten zuiden van dit dorp begint een mooie route naar Riverton.

De route

Je rijdt langs de kliffen boven Te Waewae Bay. Stap hier zeker even uit want hier zwemmen dolfijnen en walvissen voorbij. Ten oosten van deze baai ligt Monkey Island waar je veilig kunt zwemmen, surfen en het is een geweldige spot om te picknicken. Vlakbij ligt Orepuki, waar door de sterke zuidelijke winden bomen in een dramatische vorm van de kust af groeien.

De volgende interessante plek is Colac Bay, een voormalige Maori-nederzetting en nu een populaire vakantieplek van de inwoners van Southland. De route eindigt in Riverton, een van de oudste Europese plaatsen van Nieuw-Zeeland. Hier settelden zich een van de eerste walvisvaarders. Er zijn prima stranden te vinden en Riverton noemt zichzelf ook wel de 'Rivièra of the South'.

Tuatepere ligt in het zuiden van het Zuidereiland aan Highway 96 en Riverton aan de zuidkust aan Highway 99.

Like deze pagina

Reizen Southland

Foto's & video's Tuatepere - Riverton Route

Meer Tuatepere - Riverton Route

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors