Tuatepere - Riverton Route

Tuatepere - Riverton Route

door Getaway Travel

Weinig verkeer, geweldige uitzichten langs de kust, dolfijnen die uit het water omhoog springen en golven waar het hart van een surfliefhebber sneller van gaat kloppen. De Tuatapere - Riverton Route heeft alles in zich voor een relaxte, maar ook avontuurlijke rondreis door Nieuw-Zeeland.

De bijna vijftig kilometer lange Tuatapere - Riverton Route maakt deel uit van de Southern Scenic Route die door de regio Southland op het Zuidereiland slingert. Tijdens deze korte roadtrip tussen Tuatapere en Riverton spot je dolfijnen en walvissen bij Te Waewae Bay, snorkel je rondom Monkey Island en surf je bij Colac Bay!

ZELF NAAR Southland?

Bekijk alle 45 reizen naar Southland

Bezienswaardigheden langs de Tuatapere - Riverton Route

Je start in Tuatapere, oftewel de 'sausage capital of New Zealand'. De Waiau River doorkruist het dorpje op haar weg naar de Te Waewae Bay. De State Highway 99 volgt de rivier naar de baai. Strek even de benen bij McCracken's Rest en loop naar het uitkijkpunt boven een klif. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Te Waewae Bay en spot je dolfijnen en walvissen.

Na deze korte tussenstop rijd je langs Gemstone Beach naar Orepuki. Dit spookstadje telt slechts honderd inwoners en staat vooral bekend om haar voorovergebogen bomen. De sterke zuidelijke wind buigt de bomen langs de kust in dramatische vormen.

Vervolg je reis door de regio Southland naar de volgende stop aan de Tuatapere-Riverton Route: Monkey Island! Bij laagwater kun je te voet naar dit minuscule eilandje lopen. Beklim de trap naar de top van Monkey Island waarvandaan je uitkijkt over de golvende zee van Te Waewae Bay. Rondom het eiland kun je goed zwemmen en surfen.

Bij de voormalige Maori-nederzetting Colac Bay, dat een kwartiertje voorbij Monkey Island ligt, kun je eveneens fanastisch surfen. Deze surfhotspot ligt op slechts tien minuten rijden van Riverton, het eindpunt van de Tuatapere-Riverton Route. De 'Rivèra of the South' is een van de oudste Europese plaatsen op het Zuidereiland.

Beste reistijd voor de Tuatapere - Riverton Route

De Southern Scenic Route - en dus ook de Tautapere - Riverton Route - loopt door Southland. Deze regio op het Zuidereiland kun je het gehele jaar door bezoeken, maar staat wel bekend om haar onvoorspelbare klimaat. De meeste kans op stabiel weer heb je tussen december en april.

Dit deel van de Southern Scenic Route is slechts vijftig kilometer lang en rijd je in minder dan een uur. Wanneer je meer tijd hebt, kun je de Tuatapere - Riverton combineren met de rest van de zuidelijke kustroute die in totaal 610 kilometer beslaat tussen Queenstown en Dunedin.

Routebeschrijving

Je start de Tuatapere - Riverton Route in Tuatapere. Je verlaat het kleine dorpje via de State Highway 99 en volgt deze weg richting Te Waewae Bay. Vanaf hier volgt de route de kustlijn van de Te Waewae Bay.

Via Orepuki en Colac Bay reis je vervolgens naar Riverton, waar de finishline van deze route ligt. Tip: Wil je nog meer van de Southern Scenic Route zien? Rijd dan verder naar Invercargill en volg de oostkust omhoog naar Dunedin.

Rijd je liever niet zelf? Reis dan met een reisorganisatie naar de Tuatapere-Riverton Route!

Fotocredits: Tom Parkinson | travelwayoflife

Reizen Southland

Foto's & video's Tuatepere - Riverton Route

Meer Tuatepere - Riverton Route

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors