Otago

Otago

door Getaway Travel

Otago ligt in het zuidoosten van het Zuidereiland en kent een letterlijk rijke geschiedenis: in deze streek werd rond 1860 goud gevonden. Otago stroomde vol met goudzoekers uit alle hoeken van de wereld en werd deze streek in korte tijd zeer rijk.

Restanten

Toen de zakken waren gevuld vertrokken velen en raakte het gebied ietwat in verval. De prachtige stad Dunedin werd de commerciële hoofdstad van het land. Nu kun je restanten zien van deze goudmijnperiode onder andere tijdens de Otago Central Rail Trail in Oamaru en natuurlijk in Dunedin.

Maar Otago heeft nog veel meer te bieden! Het landschap kent een geweldige variëteit en bijzondere kenmerken. Het schiereiland Otago Peninsula heeft witte stranden en steile kliffen met oude bomen en kleurige bloemen.

Mount Aspriring National Park

In het Mount Aspriring National Park vind je eeuwige sneeuw en gletsjers bedekte bergen en rotsen, uitgestrekte grasvlakten en spectaculaire beboste valleien waar wild stromende rivieren doorheen snijden. Aan de Moeraki kust ligt het bizarre geologische fenomeen: de Moeraki Boulders.

Bezoek ook zeker de schitterende meren van Otago, zoals Lake Hawea en Lake Wanaka met vele attracties.

Like deze pagina

Reizen Otago

Meer Otago

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors