State Highway 6

State Highway 6

door Willeke van Doorn

Van de Sunshine Capital van Nieuw-Zeeland tot de gletsjers en besneeuwde bergtoppen van de Zuidelijke Alpen. De State Highway 6 neemt je mee dwars door het afwisselende landschap van het Zuidereiland.

Volg de 1.162 kilometer lange snelweg van Blenheim in het noorden naar Invercargill in het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland. Daartussen bezoek je onder meer de Pancake Rocks in het Paparoa National Park, de gletsjers van het Westland National Park, de Lone Tree in Lake Wanaka en Queenstown.

Bezienswaardigheden langs State Highway 6

Hup de auto in en rijd naar de Sunshine Capital van Nieuw-Zeeland. Nelson is je eerste stop aan de State Highway 6. Vanaf het zonnige stadje volg je de snelweg verder naar Charleston waarvandaan de Great Coast Road je meeneemt langs de ruige golven van de westkust.

ZELF NAAR Nieuw-Zeeland?

Bekijk alle 74 reizen naar Nieuw-Zeeland

Aan de West Coast stuit je al snel op het eerste natuurpark: Paparoa National Park. Dit gebied geniet vooral bekendheid vanwege de Punakaiki Pancake Rocks en de indrukwekkende blowholes. Hierna is het Westland National Park aan de beurt.

Kilometershoge bergpieken, tientallen gletsjers én een regenwoud geven het landschap van het Westland National Park vorm. De Franz Josef Glacier en de Fox Glacier zijn de grootste publiekstrekkers in het park. Ook Lake Matheson is de moeite waard. Neem je camera mee en schiet mooie beelden van Mount Cook en Mount Tasman die weerspiegelen in het water.

Hierna is het tijd om de kust achter je te laten en het binnenland in te duiken. Via de Haast River Bridge rijd je het Mount Aspiring National Park in. Hierna rijd je naar één van de belangrijkste highlights van Nieuw-Zeeland: Lake Wanaka. Middenin het meer groeit de fotogenieke Lone Tree uit het water omhoog.

Nadat je deze bijzondere boom op de gevoelige plaat hebt vastgelegd, reis je via de State Highway 6 verder naar Queenstown. Deze op één na grootste stad van het Zuiderland is een walhalla voor liefhebbers van extreme sporten. Raften, paragliden, bungeejumpen... het kan hier allemaal!

Met een flinke dosis adrenaline die nog door je aderen raast, reis je verder naar de laatste stop van deze rondreis door Nieuw-Zeeland. De State Highway 6 eindigt in Invercargill, de zuidelijkste stad van het land.

Beste reistijd voor de State Highway 6

Een reis over de State Highway 6 is het hele jaar door mooi, maar niet alle activiteiten zijn in elk seizoen mogelijk. In de zomer kun je zwemmen en surfen aan de West Coast. In de winter zijn de gletsjers in het Westland National Park op hun mooist en kun je skieën bij Queenstown.

In welk seizoen je deze roadtrip het beste plant, hangt dus af van je eigen voorkeuren. Wanneer je ook gaat, trek minimaal een week uit voor je rondreis over de State Highway 6. De snelweg slingert langs heel veel bezienswaardigheden en het zou zonde zijn als je niet alles kunt zien.

Routebeschrijving

Begin deze rondreis door Nieuw-Zeeland in Blenheim in het noorden van het Zuiderland. Vanaf daar volg je State Highway 6 via Westport langs de westkust naar beneden. Via het Paparoa National Park, het Westland National Park, Mount Aspiring National Park en Lake Wanaka reis je naar Queenstown.

In Queenstown is genoeg te doen en te zien om een paar dagen te verblijven. Vanuit de avontuurlijke stad volg je de State Highway 6 verder naar Invercargill.

Rijd je liever niet zelf over de State Highway 6? Bekijk dan hier het aanbod van verschillende reisorganisaties!

Fotocredits: Iwtt93 | Luke Behal | Queenstown Rafting

Reizen Nieuw-Zeeland

Meer State Highway 6

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors