Southland

Southland

door Getaway Travel

Southland is een groot paradijs vol natuurschoon. Deze streek is een walhalla voor wandelfanatici en natuurliefhebbers. De verschillende nationale parken die hier liggen bieden je enorm veel wandeltracks in allerlei soorten en maten, waarmee je langs de spectaculairste plekken komt.

Natuurschoon

Zo liggen er in het zuidwesten in het Fiordland National Park steile bergen, beboste heuvels, donkere meren, enorme watervallen, woeste rivieren en schitterende fjorden als de Milford Sound en de Doubtful Sound die diep het land insnijden. Dit alles staat met recht op de Werelderfgoedlijst.

ZELF NAAR Southland?

Bekijk alle 47 reizen naar Southland

In de plaats Queenstown wordt het natuurschoon met allerlei adventure sports gecombineerd.

Stewart Island is een onbedorven schitterend eiland waar je uren kunt wandelen zonder iemand tegen te komen en in Catlins Forest Park zie je niet alleen bijzondere flora maar ook zeldzame soorten fauna zoals hector-dolfijnen en geeloogpinguïns.

Routes

Door het landschap lopen een aantal routes die zeer de moeite waard zijn. Met de auto rijd je de kustweg tussen Tuatepere en Riverton en reis je met de trein de Kingston Flyer langs het koloniale verleden van Nieuw-Zeeland.

Southland is het hele jaar te bezoeken, maar houd er rekening mee dat het weer snel kan omslaan. In de zomer kan het hard regenen en in de winter kan het opeens een prachtig zonnige dag zijn. Het is hier altijd enkele graden kouder dan noordelijker gelegen gebieden.

Een luxe accommodatie die wij zeer aanraden in Te Anau is Fiordland Lodge.

Wist je dat...

... je aan de Southlanders kunt horen dat ze ver weg Schotse voorouders hebben? Ze spreken nog steeds met de 'burr': een typisch Schotse rollende 'r'.
... een van de zuidelijkste plaatsjes van Nieuw-Zeeland, Bluff, ook het oudste plaatsje van het land is? Veel valt er niet te beleven; de enige reden helemaal hierheen te reizen is om er zo snel mogelijk op de ferry naar het prachtige Stewart Island te varen.
... 's werelds meest zeldzame pinguïn in The Catlins in Southland rondwaggelt? De geeloogpinguïn leeft niet in groepen, zoals andere pinguïnsoorten, maar met één partner voor de rest van zijn leven.
... een van de mooiste autoroutes in Nieuw-Zeeland de Southern Scenic Route in Southland is? Je komt nauwelijks verkeer tegen en prachtige uitzichten zijn gegarandeerd!

Reizen Southland

Meer Southland

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors