Westland National Park

Westland National Park

door Getaway Travel

Het Westland National Park is een bijzonder park omdat er grote verscheidenheid aan landschapsvormen is ontstaan, ondanks dat het maar een smalle strook tussen de Southern Alps en de kust is. Er zijn hoge bergen tot wel 3.500 meter, imposante gletsjers, kustlagunes, schitterende meren, landbouwgrond en regenwoud.

Wandelen

Door de vele regen die hier valt, groeit en leeft hier een unieke flora en fauna, zoals bij de Okarito Lagoon in het noorden, waar veel soorten vogels leven. Omdat het landschap zo mooi en afwisselend is, is wandelen hier erg populair.

ZELF NAAR Westland National Park?

Bekijk alle 42 reizen naar Westland National Park

Er zijn tracks waarmee je in één dag over het strand, op een gletsjer, over het sneeuwveld van een alpentop, langs het schitterende Lake Matheson en door het dichtbegroeide regenwoud loopt. Maar let op, het weer is hier erg veranderlijk dus neem altijd regenkleding mee.

Franz Josef Glacier

In het Westland National Park zijn maar liefst zestig gletsjers, waaronder de beroemde Franz Josef Glacier en de Fox Glacier. Ze zijn beiden zo'n dertien kilometer lang en uniek, omdat ze afdalen van gebieden met eeuwige sneeuw naar regenwoud vlakbij de kust.

De Franz Josef is de mooiste van de twee en is in 1865 door een Oostenrijker ontdekt, die de gletsjer naar de toenmalige Oostenrijkse keizer. Er zijn diverse tracks voor ieder niveau die je langs een winter wonder land met glinsterende pieken, blauwgroene ijsgrotten, en diepe gletsjerspleten voeren.

Heb je een wat ruimer budget en of ben je wat minder ter been? Neem dan een helikopter voor een fantastische gletsjervlucht, waarbij je bijna altijd een landing maakt op een van de besneeuwde toppen. Ga wel vroeg in de ochtend want vaak ontstaat er later bewolking, waardoor het uitzicht minder wordt.

Fox Glacier

De Fox Glacier ligt even ten zuiden van de Franz Josef en is wat minder imposant, maar toch zeker de moeite waard. Hij is te voet wat makkelijker te bereiken en er zijn geweldig mooie wandelingen uitgezet, durend van een halve dag tot twee dagen. Veel van deze gaan door het regenwoud en onderweg heb je schitterende uitzichten op de gletsjer.

Je komt bij een van de beroemdste panorama's van Nieuw-Zeeland die je in veel brochures zult tegenkomen: uitzicht op Lake Matheson. Het mooiste zicht heb je 's ochtends wanneer het windstil is en het meer bijna spiegelglad is. Je kunt ook Mount Cook prachtig zien liggen. Bijzonder aan de Fox Glacier zijn de kea's, groene bergpapegaaien, die hier in de buurt leven. Let wel op dat ze behoorlijk bijdehand zijn en zomaar brood uit je handen stelen.

Het Westland National Park ligt in het zuidwesten van het Zuidereiland langs de Highway 6.

Reizen Westland National Park

Meer Westland National Park

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors