Te Anau Glowworm Caves

Te Anau Glowworm Caves

door Getaway Travel

Ontdek in de Te Anau Glowworm Caves de mysterieuze ondergrondse wereld van een systeem van vreemde rotsformaties, watervallen, bubbelend water en best of all, de magische verlichting van gloeiwormpjes. Deze indrukwekkende grotten zijn al eeuwen van belang voor de Maori, maar werden pas in 1948 door de nieuwe bewoners van Nieuw-Zeeland ontdekt. Je verkent de grotten eerst met de boot en dan te voet via aangelegde paden.

Magische plek

Binnen beland je op een magische plek. Je ziet watervallen, rotsen met grillige vormen waarin je fossielen kunt zien en kom je langs de Cathedral: een gigantische spelonk die meters boven je uit torent. Je eindigt in de grot waar duizenden gloeiwormpjes de ruimte op een spectaculaire manier verlichten. Het is alsof je in een hele andere wereld bent beland!

ZELF NAAR Southland?

Bekijk alle 43 reizen naar Southland

Het plaatsje Te Anau ligt prachtig aan het op één na grootste meer van Nieuw-Zeeland: Lake Te Anau. Veel reizigers doen Te Anau aan wanneer ze de Milford Sound gaan bezoeken en komen hier om spullen in te slaan of om bij te komen van de reis. Er is niet veel te zien of te doen, maar de wandelingen langs het meer en de cafés zijn de moeite waard.

Inheemse vogels

Vogelliefhebbers mogen het Te Anau Wildlife Centre niet missen. Hier leven verschillende inheemse vogels zoals de takahe, tui, kaka en de weka. Je hoort er een nogal bijzondere kakafonie van vogelgetsjilp en gefluit.

Om de Te Anau Glowworm Caves te bezoeken, moet je een tour boeken bij het Fiorland Visitor Centre in Te Anau, bereikbaar via Highway 94, op het Zuidereiland. Elke dag dag vertrekken er verscheidene tochten van 2,5 uur.

Reizen Southland

Meer Te Anau Glowworm Caves

Specialisten Nieuw-Zeeland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Nieuw-Zeeland?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland kenner
Sponsors